Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ακρίβεια και ενεργειακή ακρίβεια στο επίκεντρο

Την ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και συνολικά την ακρίβεια που μαστίζει κάθε νοικοκυριό στην χώρα, ‘ανεβάζουν’ ξανά στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών και αναμένεται δύσκολος.

Ως προς το περίφημο καλάθι του νοικοκυριού, καταγγέλλουν αισχροκέρδεια και ζητούν για πολλοστή πια φορά την επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού Αδώνιδος Γεωργιάδη για τους ελέγχους που έγιναν, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην αγορά τροφίμων, κυρίως δε αν αυτά έχουν εισπραχθεί και σε ποιον βαθμό, με τους ίδιους να διαμηνύουν ότι από τις 8 Απριλίου δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο.  Ειδικά στο θέμα της ενεργειακής ακρίβειας, δε, το οποίο πρώτοι ανέδειξαν τόσο

πολύ, καταγγέλλουν τεράστια κερδοσκοπία, εκτιμώντας ότι κάποιοι βγάζουν πάρα πολλά χρήματα, την ώρα που ο ελληνικός λαός και το κράτος επιδοτούν τα κέρδη των παραγωγών και των διαχειριστών ενέργειας. «Τον Σεπτέμβριο ο μέσος όρος στην τιμή της λιανικής ήταν 790 ευρώ, της χονδρικής 414 ευρώ, με περιθώριο κέρδους 90%, ενώ τον Οκτώβριο, ο μέσος όρος στη λιανική ήταν 619 ευρώ και στη χονδρική 232, με περιθώριο κέρδους 166%», υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος. «Κάνει κάτι η κυβέρνηση όσον αφορά αυτό; Ή επιδοτούμε τα κέρδη των λίγων για να μην μπορούν οι Έλληνες πολίτες να αντέξουν αυτόν τον δύσκολο χειμώνα;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όμως, έχει από καιρό αποφασίσει ότι δεν θα μένει μόνο στον καταγγελτικό λόγο, αλλά θα αντιπροτείνει λύσεις που θα είναι κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Εν προκειμένω, στην Χαριλάου Τρικούπη επαναφέρουν την πρότασή τους για πλαφόν στη λιανική εδώ και τώρα, κάτι που το προτείνουν επί μήνες και υποστηρίζουν ότι με το που θα ισχύσει, θα ανακουφίσει άμεσα τις τσέπες των πολιτών.

http://www.matrix24.gr/2022/11/akrivia-ke-energiaki-akrivia-sto-epikentro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...