Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Το πρόσωπο της κλιματικής κρίσης

Φίλες και φίλοι,

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της κλιματικής κρίσης…

Μια τρυφερή στιγμή μεταξύ πατέρα και γιου – εν μέσω ανείπωτης φρίκης.

7 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν στη Σομαλία – και τα ΜΙΣΑ απ’ τα παιδιά είναι εξαιρετικά υποσιτισμένα. Τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν κι οι γονείς καλούνται να πάρουν τραγικές αποφάσεις για το ποιο παιδί θα ταΐσουν.
Η χώρα έχει γονατίσει κάτω απ’ τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών. Χωρίς βροχή η γη δεν μπορεί να καλλιεργηθεί πια – κι η ανθρωπιστική βοήθεια δεν φτάνει γρήγορα.
Σομαλοί γιατροί κι εθελοντές δίνουν μάχη με τον χρόνο. Κάθε λεπτό που περνά, ακόμα ένα υποσιτισμένο παιδί εισάγεται στο νοσοκομείο. Οι πόροι εξαντλούνται κι οι γιατροί είναι τρομοκρατημένοι.
Ο τελευταίος λιμός στην περιοχή σκότωσε 250.000 ανθρώπους. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξανασυμβεί.
Το Avaaz έχει 70 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, κι αν όλες κι όλοι συνεισφέρουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική διαφορά. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τρόφιμα που θα σώσουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων – και θα ξεκινήσουμε μια τεράστια εκστρατεία πίεσης προς τις κυβερνήσεις για να παρέχουν επείγουσα βοήθεια και να μειώσουν τη ρύπανση απ’ τα καυσαέρια που καταστρέφει εκατομμύρια ζωές.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στην πείνα των παιδιών που έρχονται πρώτα αντιμέτωπα με την κλιματική κρίση – στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:







ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 16€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Προβληματιστήκαμε πολύ σχετικά με τη φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσουμε σ’ αυτό το email. Γνωρίζουμε πως είναι οδυνηρή – αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα της κρίσης σήμερα. Οι φτωχότεροι άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν αυτή τη στιγμή από κλιματικές καταστροφές. Και δεν είναι “απλά” μια χούφτα άνθρωποι – το 40% του πληθυσμού της Σομαλίας κινδυνεύει να πεθάνει απ’ την πείνα.

Πρέπει να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την κρίση – αλλά πρέπει επίσης να εντείνουμε και την πίεση προς τις κυβερνήσεις που ευθύνονται για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται.

Αν οι μεγαλύτεροι ρυπαντές δεν βοηθήσουν τα ευάλωτα κράτη να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν, θα πεθάνουν περισσότερα παιδιά, καθώς η κλιματικές καταστροφές ρημάζουν τον πλανήτη. Φταίνε λιγότερο απ’ όλους για την κλιματική κρίση, αλλά πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές:
Θα στηρίξουμε ένα μεγάλο επισιτιστικό πρόγραμμα για δεκάδες χιλιάδες παιδιά στη Σομαλία,
Θα προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βοήθεια για οικογένειες που παλεύουν να επιβιώσουν,
Θα προβάλουμε στα μέσα ενημέρωσης την κατάσταση που ζουν τα παιδιά της Σομαλίας και θα απαιτήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις να παρέχουν βοήθεια,
Θα ξεκινήσουμε δυναμικές εκστρατείες για να γίνουμε η φωνή όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης και θα απαιτήσουμε απ’ τους ηγέτες επείγουσα δράση.Ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μια κλωστή – αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 16€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Το κίνημά μας έχει κάνει πολλά για την προστασία των ευάλωτων σε ανθρωπιστικές και κλιματικές κρίσεις. Μόλις ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Πρωθυπουργό του Τουβαλού για να απαιτήσουμε την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στο COP27, κι εν μέσω Covid συγκεντρώσαμε εκατομμύρια για να στηρίξουμε όσους χτυπήθηκαν σκληρότερα απ’ την κρίση. Ο μαγικός συνδυασμός άμεσης βοήθειας στην πρώτη γραμμή και μαζικής δημόσιας πίεσης προς τις κυβερνήσεις είναι η υπερδύναμή μας – ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξανά για να σώσουμε ζωές στη Σομαλία!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Bert, Marigona, Pascal, Patri, Kaitlin, Camille, Adela, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...