Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ασκήσεις ισορροπίας στο ΠΑΣΟΚ

Ενδεικτική των ισορροπιών που θα επιδιώξει και ενόψει εκλογών να διαμορφώσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η ηγεσία του κόμματος θεωρείται η σύνθεση της νέας ομάδας τομεαρχών, που ανακοινώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Αναδεικνύονται εύγλωττα τα στοιχεία της σύνθεσης, της εκπροσώπησης των επιμέρους εσωτερικών ομαδοποιήσεων, του συνδυασμού έμπειρων στελεχών με τη νεότερη γενιά, της επιστράτευσης στελεχών με εμπειρία και θητεία σε διεθνείς οργανισμούς αλλά και επωνύμων, που παραδοσιακά επιστρατεύονται από όλα τα κόμματα. Οπως αναφέρεται σχετικά από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, στις τελικές επιλογές αντικατοπτρίζεται η διάθεση της ηγετικής ομάδας και προσωπικά του Νίκου Ανδρουλάκη να καταδείξει ότι δεν

υπάρχει καμιά διάθεση για αποκλεισμούς και ότι όλοι καλούνται να συστρατευθούν ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ετσι, μια σειρά από έμπειρα στελέχη παραμένουν στο σχήμα, όπως ο Γιάννης Κουτσούκος για τα Οικονομικά, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος στην Υγεία, η Εφη Μπέκου στον τομέα Πρόνοιας. Το άνοιγμα προς τα στελέχη που αξιοποιήθηκαν από προηγούμενες ηγεσίες αντικατοπτρίζεται στην επιλογή των πρώην υπουργών Γιώργου Πεταλωτή για τον Τομέα Αμυνας και Παύλου Γερουλάνου για τον Τουρισμό, ενώ η πρώην βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή επελέγη ως αναπληρώτρια για τον τομέα Ανάπτυξης και ο Λουκάς Αποστολίδης αναπληρωτής Εργασίας, όπως και ο πρώην γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης.

Για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις επελέγη ως αρμόδιος τομεάρχης ένας στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή ο Νίκος Παπάζογλου. Αναμενόμενες θεωρήθηκαν, επίσης, οι επιλογές του Χάρη Δούκα στον τομέα Ενέργειας και του Ηλία Κικίλια στον τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παράλληλα, μια σειρά από τεχνοκρατικά στελέχη με θητεία σε διεθνείς οργανισμούς επιστρατεύονται για να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους στην τεκμηρίωση των επιμέρους πολιτικών, όπως ο Γιώργος Παλαιοδήμος που έχει θητεύσει στον ESM και ο Αλέξανδρος Ραγκούσης με εμπειρία σε πολιτικές ανάπτυξης και επενδύσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Πέραν αυτών, συστάθηκε για πρώτη φορά τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας Δανειοληπτών προκειμένου να καταδειχθεί η σημασία που θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι έχει το συγκεκριμένο ζήτημα για την καθημερινότητα των πολιτών. Στον συγκεκριμένο τομέα τοποθετήθηκαν οι Δημήτρης Σπυράκος, που ήταν στην ομάδα συντακτών του νόμου του 2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, που θεωρείται ότι έχει πολύ καλή γνώση του αντικειμένου.

Στις «επώνυμες» επιλογές περιλαμβάνονται η τοποθέτηση του απόστρατου της αστυνομίας και γνωστού από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές Θανάση Κατερινόπουλου ως αναπληρωτή του Μαρίνου Σκανδάμη στον τομέα Προστασίας του Πολίτη, η επιλογή του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου ως αναπληρωτή στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και της παρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα στον τομέα Εθελοντισμού. Ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός παρέμεινε στον τομέα Πολιτισμού.

https://www.kathimerini.gr/politics/562159519/askiseis-isorropias-sto-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...