Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Επείγον: Οι πρώτες θανατικές ποινές στο Ιράν

Είναι τρομακτικό – ιρανικά δικαστήρια καταδίκασαν πέντε ανθρώπους σε θάνατο για τις μαζικές διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα. Κι αυτό μετά τη σκληρή καταστολή που άφησε εκατοντάδες νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και πολλούς ακόμα που βασανίζονται και δικάζονται άδικα. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Ένωσε τη φωνή σου για να ζητήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν να μπει τέλος στις εκτελέσεις – και θα παραδώσουμε το μήνυμά μας κατευθείαν στη συνάντηση του ΟΗΕ σήμερα στη Γενεύη!   ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ    Φίλες και φίλοι,
Είναι τρομακτικό – ιρανικά δικαστήρια καταδίκασαν πέντε ανθρώπους σε θάνατο για τις μαζικές διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα.

Πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν άμεσα. Δημοσιογράφοι, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, φοιτητές, μητέρες και μαθητές έχουν σκοτωθεί – και πολλοί απ’ τους συλληφθέντες βασανίζονται, εξαφανίζονται και δικάζονται άδικα.

Το καθεστώς δεν υποχωρεί, και τώρα καταφεύγει ακόμα και σε δημόσιες εκτελέσεις για να καταπνίξει την επανάσταση. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του λαού του Ιράν!

Χιλιάδες Ιρανοί πολίτες συνεχίζουν να διαδηλώνουν και μπορούμε να βοηθήσουμε τον αγώνα τους για ελευθερία και δικαιοσύνη να μείνει στο επίκεντρο της προσοχής. Υπόγραψε την επείγουσα εκστρατεία για να ζητήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν να μπει τέλος σ’ αυτές τις δολοφονίες – και θα παραδώσουμε τις φωνές μας κατευθείαν σε μια κρίσιμη συνάντηση του ΟΗΕ σήμερα:

Ζήτα απ’ τον ΟΗΕ να σταματήσει τη βίαιη καταστολή στο Ιράν

Μέχρι τώρα, περίπου 300 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί απ’ τα όργανα της κυβέρνησης – αλλά οι διαδηλώσεις δεν σταματούν. Μόνο στην Τεχεράνη έχουν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 κατηγορητήρια, ενώ εκατοντάδες ακόμα έχουν εκδοθεί για συλληφθέντες σ’ όλη τη χώρα.

ΗΠΑ, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδάς έχουν επιβάλλει κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε Ιρανούς αξιοματούχους κι ορισμένους θεσμούς, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα!

Σήμερα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει ειδική συνάντηση για να συζητήσει για τις διαδηλώσεις στο Ιράν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν στο Ιράν κατά την πρόσφατη καταστολή.

Απαιτείται παγκόσμια αλληλεγγύη για να κάνουμε την έκκληση για ελευθερία να ακουστεί δυνατά, κι η υποστήριξή μας μπορεί να δείξει στους ηγέτες πως όλος ο κόσμος στέκεται στο πλευρό του λαού του Ιράν. Λάβε μέρος στην εκστρατεία για να ζητήσουμε σταματήσουν οι αιματοχυσίες και διάδωσέ το παντού:

Ζήτα απ’ τον ΟΗΕ να σταματήσει τη βίαιη καταστολή στο Ιράν

Απ’ τις σκληρές καταστολές στο Θιβέτ και τη Βιρμανία, μέχρι την Αραβική Άνοιξη, το κίνημά μας έχει σταθεί ξανά και ξανά στο πλευρό κινημάτων υπέρ της δημοκρατίας. Τώρα που οι γενναίοι πολίτες του Ιράν συνθλίβονται γιατί θέλουν μια δίκαιη κυβέρνηση ισότητας κι ελευθερίας, ας κάνουμε την έκκλησή τους να ακουστεί δυνατά.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Laura, Wissam, Fadi, Luis, Abdelrahman, Joana, Huiting, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...