Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Στο Κίεβο η Σακελλαρόπουλου – Θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι

Υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και χωρίς να ανακοινωθεί δημοσίως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου αναχώρησε χθες το απόγευμα για την Ουκρανία.

Να φτάσει αργότερα σήμερα το πρωί στο Κιέβο προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Την κ. Σακελλαρόπουλου συνοδεύει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ηδη από χθες το απόγευμα έφτασε στην Πολωνία. Απο εκεί επιβιβάστηκε σε ειδικό τρένο το οποίο και θα την μεταφέρει στο Κίεβο.
Οπως αναφέρει το protothema.gr, η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, πλην όμως υπήρξαν εμπόδια, με αποτέλεσμα το ραντεβού να επαναπρογραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πολλές φορές έχει μιλήσει για την απειλή του αναθεωρητισμού, όπως εκδηλώνεται στην Ουκρανία, ενώ έχει ανοίξει τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου για εκτοπισμένους από την Ουκρανία πολίτες.


Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η κ. Σακελλαρόπουλου θα έχει μια κατ’ ίδιαν επαφή με τον κ. Ζελένσκι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις.

Ενδιαφέρουσες θα είναι, και οι επαφές που θα έχει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολεκσιι Ρέζνικοφ, στη σκιά της παράδοσης από μέρους της Ελλάδας των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ουκρανία ειχε μεταβεί πριν απο αρκετές ημέρες και ο υπουργός Εξωτερικών Νικος Δένδιας.
https://www.topontiki.gr/2022/11/03/sto-kievo-i-sakellaropoulou-tha-sinantithi-me-ton-zelenski/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...