Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Λοβέρδος στο ΘΕΜΑ για Novartis: Πασιφανής η συνωμοσία των πολιτικών κακοποιών

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει στο «ΘΕΜΑ» χαρακτηρίζοντας «βδελυρή πλεκτάνη» την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, ενώ υπογραμμίζει ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα στη διαφωνία είναι αιτία εκκαθάρισης»
«Τον ρόλο του Ρασπούτιν πολλοί μπορεί να ζήλεψαν, το τέλος του όμως κανένας!» επισημαίνει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζοντας ότι η «σκευωρία» της Novartisστήθηκε με την πολιτική καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου και βασίστηκε σε ιδιοτελή, οικονομικά κίνητρα προστατευόμενων και επώνυμων μαρτύρων. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» χαρακτηρίζει «βδελυρή πλεκτάνη» την εμπλοκή του στην υπόθεση και υπογραμμίζει ότι «η συνωμοσία των πολιτικών κακοποιών είναι πασιφανής» και «για τον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα στη διαφωνία είναι αιτία εκκαθάρισης».

- Το σύνολο των καταθέσεων από ανώνυμους και επώνυμους μάρτυρες υποστηρίζει ότι ο αποκλειστικός διακινητής μαύρου χρήματος ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής. Τον γνωρίζατε; Η μοναδική επαφή που είχα μαζί του ήταν όσο κρατά μια χειραψία και μάλιστα αυτό συνέβη λίγο προτού αποχωρήσω από υπουργός Υγείας στο τέλος του Μαρτίου του 2012. Αν οι εισαγγελείς είχαν καλέσει σε κατάθεση τον κ. Φρουζή, θα είχαν την ευκαιρία να το επιβεβαιώσουν. Υπάρχουν άλλωστε δεκάδες άνθρωποι που το επιβεβαιώνουν αυτό.

- Πάντως, υπάρχουν καταθέσεις που υποστηρίζουν ότι είχατε τακτική επαφή μαζί του και ανταλλάσσατε δεκάδες e-mail. Οι κουκουλοφόροι. Οπως, όμως, όλοι γνωρίζουμε, τα e-mail αφήνουν αποτύπωμα ανιχνεύσιμο και ανεξίτηλο. Και για τα κινητά μαθαίνω ότι υπάρχουν τρόποι να βρεθούν ίχνη επικοινωνίας. Εχουν ελεγχθεί αυτά και δεν βρέθηκε κανένα τέτοιο ίχνος γιατί απλούστατα δεν υπήρξε ποτέ ούτε ηλεκτρονική, ούτε τηλεφωνική, ούτε κανενός άλλου είδους επικοινωνία. Οι καταθέσεις γι’ αυτό το γεγονός είναι μέρος ενός άθλιου, ασυνάρτητου, διάτρητου και απολύτως ψευδούς αφηγήματος.

- Δηλαδή λένε ψέματα; Και αν ναι, για ποιον λόγο; Προφανώς και ψεύδονται ασυστόλως. Τώρα σε ό,τι αφορά τα παραγωγικά αίτια της κακουργηματικής βούλησης των ψευδομαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αυτό αποτελεί ένα άλλο ζήτημα το οποίο, πιστέψτε με, θα διερευνηθεί αρμοδίως. Αν πιστεύουν ότι κελάηδησαν ψέματα και θα τη βγάλουν καθαρή, είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι. Υπάρχει συνδυασμός πολιτικής καθοδήγησης και οικονομικών κινήτρων των ιδίων, όπως προκύπτει από την αναφορά του τρίτου κουκουλοφόρου που αποφάσισε να μιλήσει.

- Ωστόσο, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη φαίνεται ότι υιοθετεί τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Επ’ αυτού μη ρωτάτε εμένα. Σε ένα κράτος δικαίου, όπως η Ελληνική Δημοκρατία, οι πολίτες αναμένουμε οι πράξεις και οι παραλείψεις μας να κρίνονται με στοιχειώδη τουλάχιστον επάρκεια. Ολα αυτά που με ρωτάτε τα έχω πει με λεπτομέρειες στις μηνύσεις μου και στις ομιλίες μου στη Βουλή. Δυστυχώς δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν επί έναν ολόκληρο χρόνο. Κι αυτό δεν είναι νόμιμο.

«Εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη»

- Εχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Αν όντως κάποια μέλη της συμμετέχουν στη σκευωρία, γιατί δεν αντιδρούν οι υπόλοιποι; Εχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι έχω ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτό όμως δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι υπήρξε δημοσιοποίηση περιεχομένου επιστολής παραίτησης αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία ουδέποτε διαψεύσθηκε και που εμπεριέχει τη φράση «εγώ δεν θα πάω φυλακή για τη...» και ότι επίσης κύκλοι της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου έκαναν δημόσια δήλωση που υποστηρίζει ότι πολιτικός της προϊστάμενος, «Ρασπούτιν» όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά, έκανε διαρκείς παρεμβάσεις για να της υποδείξει πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις. Και επίσης πως σε αυτήν υπήρχε και η φράση του «Ρασπούτιν» «προχώρα τους και άσ’ τα να τα βρουν αργότερα τα δικαστήρια». Προφανώς αυτόν τον σχεδιασμό υφίσταμαι εγώ. Αν ο «Ρασπούτιν» είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζεστε τι έχει να γίνει! Και επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω ότι οι ίδιοι μάρτυρες που έχουν κριθεί αναξιόπιστοι για τέσσερα άλλα πολιτικά πρόσωπα, για μένα αξιολογήθηκαν αξιόπιστοι. Και από τα δεκάδες συκοφαντικά ψέματα που είπαν κρατήθηκε μόνο ένα. Ολα αυτά τα ζητήματα είμαι βέβαιος ότι δεν διαλανθάνουν την προσοχή του σώματος των Ελλήνων δικαστών.

- Αν είναι σκευωρία του Μεγάρου Μαξίμου κατά των πολιτικών του αντιπάλων, γιατί δεν παραπέμπονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα; Η συνωμοσία των πολιτικών κακοποιών είναι πασιφανής. Αν απείχαμε πολύ καιρό από τις εκλογές, θα γίνονταν αλλιώς οι μεθοδεύσεις. Ξεχάσατε πως ο Νίκος Μανιαδάκης κατήγγειλε πιέσεις να εμπλέξει Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα; Αν το είχε κάνει εκβιαζόμενος τι θα είχε γίνει; Είναι όμως εξίσου προφανές ότι τελικά αυτή η προσπάθεια επικεντρώθηκε και εξατομικεύτηκε σε μένα για τον απλούστατο λόγο ότι η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά έχουμε γίνει τέσσερα χρόνια τώρα εντός και εκτός Βουλής ο εφιάλτης και οι ερινύες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 1989 είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός. Οροθετικές (ο εισαγγελέας έδωσε παραγγελία δημοσίευσης φωτογραφιών και όχι εγώ), κατασκοπεία, «Ερρίκος Ντυνάν» και τώρα αυτό. Ούτε είναι τυχαίο ότι προσφάτως σε άρθρο της Αυγής γράφτηκε verbatim το «ότι βρίσκομαι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι η λογική συνέπεια του πολιτικού μου βίου». Αν δεν είναι αυτή η θέση ωμός αναίσχυντος ολοκληρωτισμός, τότε ποια είναι; Για τον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα στη διαφωνία είναι αιτία εκκαθάρισης.

Ο πραγματικός στόχος

- Εκτιμάτε δηλαδή ότι πραγματικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής; Βεβαίως. Στο πρόσωπό μου βάλλεται το Κίνημα Αλλαγής, που αποτελεί τον βασικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό και η αντίδρασή μας ήταν συλλογική. «Αφού δεν τους βγήκαν οι γέφυρες το γύρισαν στη λάσπη», δήλωσε επί του θέματος το Κίνημα Αλλαγής.

- Σας είχαν ποτέ προσεγγίσει εκπρόσωποι φαρμακοβιομηχανιών προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, σας είχαν πιέσει ή απειλήσει για συγκεκριμένες αποφάσεις; Δεν είχα ποτέ καμία εξωυπηρεσιακή επαφή με εκπροσώπους του χώρου του φαρμάκου, εκτός από διάφορες εξώδικες δηλώσεις-διαμαρτυρίες που συχνά μου απηύθυναν επειδή οι πράξεις και οι δράσεις μου ως υπουργού Υγείας είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του Δημοσίου άρα και τη δραστική μείωση των κερδών τους.

- Εσείς από την πλευρά σας έχετε δηλώσει ότι θα αντιδράσετε με κάθε τρόπο εναντίον όσων σας συκοφαντούν. Εκτός από τους μάρτυρες, σκοπεύετε να στραφείτε κατά συγκεκριμένων μελών της σημερινής κυβέρνησης; Ναι. Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτή τη βδελυρή πλεκτάνη θα πληρώσουν. Εχω δώσει τον λόγο της τιμής μου γι’ αυτό στους πολίτες, των οποίων το κύμα συμπαράστασης αυτή την περίοδο είναι βαθιά συγκινητικό λόγω της έντασης και του μεγέθους του. Γι’ αυτή τη στήριξη των πολιτών και των στελεχών της παράταξής μας νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη. Ωστόσο υπογραμμίζω ότι οι διώξεις είναι αμφίστομα εργαλεία, σαν τα μαχαίρια που κόβουν και απ’ τις δύο πλευρές και όσοι συνέργησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους. Δεν θα ησυχάσω αν δεν λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλα τα υπεύθυνα και υπαίτια ενεχόμενα πρόσωπα. Και μια τελευταία αλλά όχι έσχατη παρατήρηση: τον ρόλο του Ρασπούτιν πολύ μπορεί να ζήλεψαν, το τέλος του όμως κανένας!
https://www.protothema.gr/politics/article/882265/loverdos-sto-thema-gia-novartis-pasifanis-i-sunomosia-ton-politikon-kakopoion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...