Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Υπερπροσφορά στελεχών ενόψει εκλογής νέου Πολιτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου

Με το βλέμμα στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής το Σάββατο, βρίσκονται τα στελέχη του κόμματος.
Στοίχημα, το καλό κλίμα και η αίσθηση σύνθεσης που εκπέμφθηκε κατά την εκλογή της ΚΠΕ να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής της, κυρίως δε, στη σύνθεση του νέου Πολιτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου που εκλέγεται το Σάββατο. Το νέο όργανο θα έχει 20 μέλη, στα οποία θα προστεθούν η πρόεδρος, ο Γραμματέας της ΚΠΕ και ο Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.
Σε αυτά θα πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες οι συνιστώσες του Κινήματος Αλλαγής, από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τους εναπομείναντες της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού, ως τα στελέχη που πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Καμίνη κ.ο.κ. Το εγχείρημα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας κανείς υπόψη τις ποσοστώσεις για τις γυναίκες και τους νέους, ηλικίας κάτω των 35 ετών.
Μέχρι αυτή την ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει …υπερπροσφορά στελεχών. Μεταξύ των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, ακούγονται ονόματα όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, που εξελέγη μάλιστα δεύτερος στην ΚΠΕ, αλλά και οι κατά πολλά χρόνια εμπειρότεροι Χρήστος Πρωτόπαπας και Χρήστος Πολυζωγόπουλος, όπως και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Όθωνας.
Υποψήφιος αναμένεται να είναι ακόμα ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης. Στην περίπτωση που επικρατήσει η αντίθετη άποψη, την τάση του θα εκπροσωπήσει ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης, κάτι όμως που θα συμπαρασύρει και υποψηφιότητα του έτερου υποψηφίου στον νομό Γιώργου Φραγγίδη, που στηρίζεται από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να στηριχθούν ακόμα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και η Έλενα Αναστασίου. Από την ίδια τάση, ακούγονται ακόμα τα ονόματα των Σωτήρη Ζαρπαλά, Δημήτρη Καρύδη, Αντώνη Σαουλίδη, Λευτέρη Κατσικαρέλη, αλλά και της Φωτεινής Αναστασίου που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και του Παναγιώτη Καρκατσούλη που παρέμεινε στο Κίνημα Αλλαγής μετά την αποχώρηση του Ποταμιού.
Κατά τα λοιπά, για τη συμμετοχή τους στο νέο όργανο φέρονται να ενδιαφέρονται ακόμα κορυφαία στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ θέση σε αυτό διεκδικεί με αξιώσεις και ο Θόδωρος Μαργαρίτης από τη ΔΗΜΑΡ. Στο ‘τραπέζι’ έχουν πέσει ακόμα ονόματα όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Δημήτρης Ρέππας από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, που προέρχεται από το Ποτάμι, ο Νίκος Διακουλάκης από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος από τη ΔΗΜΑΡ κ.α.
Μεταξύ των γυναικών που ακούγονται, βρίσκονται τα ονόματα της Τόνιας Αντωνίου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Κατερίνα Μπατζελή, η Νάντια Γιαννακοπούλου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...