Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

H Κατάσταση στη Λιβύη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για την πάλη κοντά στην Τρίπολη. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αντιτιθέμεθα στη στρατιωτική επίθεση των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ και παροτρύνουμε την άμεση αναστολή αυτών των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της πρωτεύουσας της Λιβύης. Οι δυνάμεις θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις status quo ante. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν την ευθύνη να επιταχύνουν την κατάσταση, όπως τόνισαν οι υπουργοί του Συμβουλίου Ασφαλείας και των G7 στις 5 Απριλίου. Αυτή η μονομερής στρατιωτική εκστρατεία κατά της Τρίπολης θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες και υπονομεύει τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Λιβύους. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση της Λιβύης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να πιέζουν τους ηγέτες της Λιβύης, μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας, να επιστρέψουν στις πολιτικές διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Ειδικού Εκπροσώπου του ΟΗΕ του Γενικού Γραμματέα Ghassan Salame.
Μια πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος για την ενοποίηση της χώρας και την παροχή ενός σχεδίου ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας για όλους τους Λιβύους. 
Το Γραφείο Διαχείρισης Ιστοσελίδων, Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεων, διαχειρίζεται αυτόν τον ιστότοπο ως πύλη πληροφοριών από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δήλωση Τύπου Μιχαήλ Ρ. Πομπέο Γραμματέα του κράτους Ουάσιγκτον 7 Απριλίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...