Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ευ. Βενιζέλος, ΑΝΤ1: Το θύμα της σκευωρίας είναι η Δικαιοσύνη

Ν. Χατζηνικολάου: Να ζητήσω ένα σύντομο σχόλιο για αυτό που μόλις ακούσαμε, για την υπόθεση Siemens και νομίζω ότι μας εισάγει αυτή η υπόθεση στη συζήτηση των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας αυτής της περιόδου. Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε Ευρωεκλογές συζητώντας για τη Siemens, για τη Novartis και για τον Πετσίτη, όχι πάντως για τα ευρωπαϊκά θέματα.
Ευ. Βενιζέλος: Αυτό είναι μία επιλογή που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας πριν έρθει στην εξουσία και τη συνεχίζει σταθερά κι επίμονα την πολιτική επιλογή της
σκανδαλολογίας, γιατί είναι δύσκολη η αντιμετώπιση της ουσίας των προβλημάτων. Όταν δεν έχουμε να πούμε κάτι το οποίο είναι αισιόδοξο, κάτι το οποίο είναι θετικό, κάτι που δίνει προοπτική στον τόπο, καταφεύγουμε στην εχθροπάθεια, δείχνουμε με το δάχτυλο τον αντίπαλο, το «παλιό σύστημα», τα «παλιά κόμματα». Είναι ο λαϊκισμός που απλουστεύει και που διχάζει. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας έχει βρει τον τρόπο, με τη διπλή γλώσσα, να εμφανίζεται προς τα έξω ως ένα delivery boy που είναι πιστός στις ευρωπαϊκές εντολές, πιστός στην αμερικανική πολιτική, διεκπεραιώνει ζητήματα. Εσωτερικά όμως, όσο φθάνουμε προς τις εκλογές, βρίσκει τον παλιό εαυτό του, δηλαδή τον διχαστικό λαϊκιστικό εαυτό του.
Ν. Χατζηνικολάου: Τώρα, ο κ. Τσίπρας έκανε μία αναφορά σε εσάς, εδώ στον ΑΝΤ1
Ευ. Βενιζέλος: Περισσότερες από μία.
Ν. Χατζηνικολάου: Όχι, έκανε μία, η οποία χρήζει συζήτησης.
Ευ. Βενιζέλος: Ουκ εά αυτόν καθεύδειν το όνομα μου.
Ν. Χατζηνικολάου: Αναφέρομαι, κ. Πρόεδρε, στην αναφορά του σε εσάς, όταν τον ρώτησα γιατί δεν ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος συγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν από την υπόθεση Novartis αδίκως....
Ευ. Βενιζέλος: Από τον κ. Πικραμμένο.
Ν. Χατζηνικολάου: …για παράδειγμα από τον κ. Πικραμμένο. Θέλω να το δούμε, είναι λίγα δευτερόλεπτα και να έχω το σχόλιό σας.
Ευ. Βενιζέλος: Παρακαλώ.
Ν. Χατζηνικολάου: Πάμε να το δούμε.
[έναρξη προβολής video δηλώσεων Τσίπρα]
Α. Τσίπρας: Από μόνο του το γεγονός ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έβαλε στο αρχείο για τέσσερα πρόσωπα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει σκευωρία, ότι κάνει κάποια δουλειά, δεν ξέρω εγώ ποια είναι ακριβώς αυτή η δουλειά, αλλά δεν πηγαίνει σε όλους να χρεώσει ευθύνες, αλλά εκεί όπου υπάρχουν στοιχεία. Κάποιους έβαλε στο αρχείο, κάποιους όχι. Τώρα, εάν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Πικραμμένο, είναι μάλλον ο κ. Βενιζέλος που έχει φτιάξει αυτό το νόμο περί ευθύνης Υπουργών και το άρθρο 86, το κατάπτυστο αυτό άρθρο 86.
[τέλος προβολής video]
Ν. Χατζηνικολάου: Δεν θέτω ερώτημα, σας αφήνω να απαντήσετε, να σχολιάσετε.
Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς βρίσκεται σε κάποια σύγχυση ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο πρώτος για τον οποίον ετέθη στο αρχείο η υπόθεση αυτή, είμαι εγώ. Άρα, θα μπορούσατε να τον ρωτήσετε, από τον κ. Βενιζέλο, που είναι ο επίμονος στόχος, που θέλετε να δολοφονήσετε τον χαρακτήρα του επί χρόνια και που δεν έχετε απαντήσει στην πρόκλησή του για μία δημόσια μονομαχία ήθους μεταξύ σας, μεταξύ του κ. Τσίπρα και εμού, θα ζητήσετε συγνώμη για αυτό που κάνατε; Προτάξατε το όνομα του κ. Πικραμμένου, αλλά πρέπει να σας πω ότι η δικογραφία για εμένα είχε ακόμη λιγότερα στοιχεία, τίποτα δηλαδή, το παραμικρό, ήμουν ο παντελώς άσχετος, όπως και ο κ. Πικραμμένος και πολλοί άλλοι. Εμένα ποιος θα μου ζητήσει συγνώμη λοιπόν; Θα έπρεπε να έχει ζητήσει συγνώμη, αυτός ο οποίος έχει οργανώσει αυτήν την πρόχειρη σκευωρία που εκθέτει την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, γιατί το θύμα της σκευωρίας είναι η Δικαιοσύνη.
Ν. Χατζηνικολάου: Τώρα θα διακόψω για να ρωτήσω. Εδώ ο Πρωθυπουργός, ουσιαστικά, λέει ότι αμελλητί η Δικαιοσύνη όφειλε να στείλει τις υποθέσεις σκοντάφτοντας σε ονόματα πολιτικών και ότι επομένως δεν τις…
Ευ. Βενιζέλος: Και όταν τις έστειλε στη Βουλή, τι τις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ν. Χατζηνικολάου: Ότι δεν κίνησε ο ίδιος τις υποθέσεις, αυτό εννοεί.
Ευ. Βενιζέλος: Μισό λεπτό. Πρώτον, η Δικαιοσύνη ενώ όφειλε να τις στείλει αμελλητί, δεν τις έστειλε αμελλητί, τις καθυστέρησε επί χρόνια. Δεύτερον, έφθασαν οι υποθέσεις στη Βουλή, η Βουλή τι τις έκανε; Μήπως τις ξεκαθάρισε; Μήπως είχε την εντιμότητα, το θάρρος και τη γενναιοδωρία να πει ότι κάποιοι άνθρωποι κακώς αναφέρονται από κουκουλοφόρους μάρτυρες; Όχι, τη συσκεύασε και επένδυσε πολιτικά σε αυτή τη σκευωρία. Λέει τώρα ο κ. Τσίπρας και αυτό το λέει συνεχώς ενώ γνωρίζει, του έχω απαντήσει ...
Ν. Χατζηνικολάου: Λέει ότι δεν υπάρχει σκευωρία, γιατί εάν υπήρχε, δεν θα πήγαιναν στο αρχείο οι υποθέσεις, έτσι είπε.
Ευ. Βενιζέλος: Καλά, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος. Υπερασπίζεται όμως την υπόθεση αυτή, ενεργεί ως εισαγγελέας ο οποίος επιμένει, έχει ενοχληθεί πάρα πολύ από την αρχειοθέτηση. Νομίζω ότι έρχεται εδώ σε εσάς και αναλαμβάνει την ευθύνη, αναλαμβάνει την ιδιοκτησία, όπως λέμε, όλης αυτής της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη αρχειοθετεί και ο κ. Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός, παραβιάζει την αρχή του Κράτους Δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και δίνει μία απελπισμένη μάχη να συντηρήσει μία υπόθεση, η οποία έχει καταρρεύσει, ως η μεγαλύτερη και η πιο πρόχειρη σκευωρία της μεταπολίτευσης και λέει, ενσυνειδήτως, ψέματα για θέματα που του τα έχω εξηγήσει άπειρες φορές. Ποιος έχει θεσπίσει το άρθρο 86; Ο Χαρίλαος Τρικούπης. Πότε; Το 1864. Από το 1864 ισχύει αυτή η συνταγματική διάταξη. Ποιοι ψήφισαν τον τελευταίο νόμο, όχι τη συνταγματική διάταξη, τον εφαρμοστικό, τον εκτελεστικό νόμο; Όλα τα κόμματα, και ο Συνασπισμός μετά την αναθεώρηση του 2001, όλα, μηδενός εξαιρουμένου, και οι πολιτικοί προκάτοχοι του κ. Τσίπρα. Έρχεται λοιπόν εδώ και λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο, προκλητικός και επίμονος και λέει και το μεγαλύτερο ψέμα, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι θέτουμε εμείς ζήτημα παραγραφής.
Ν. Χατζηνικολάου: Ναι, ήμουν έτοιμος να ρωτήσω για αυτό.
Ευ. Βενιζέλος: Γιατί να θέσω εγώ ζήτημα παραγραφής ή ο κ. Πικραμμένος;          
Ν. Χατζηνικολάου: Όχι, απλώς, λέει ότι είναι η γραμμή σας η παραγραφή.
Ευ. Βενιζέλος: Η γραμμή, γιατί; Για εμάς αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Εμάς κανονικά θα έπρεπε να μας ζητούν συγνώμη.
Ν. Χατζηνικολάου: Προφανώς εννοεί…
Ευ. Βενιζέλος: Για ποιον;
Ν. Χατζηνικολάου: Εννοεί ότι το θέμα της παραγραφής τίθεται από εσάς σαν κορυφαίο στέλεχος της αντιπολίτευσης.
Ευ. Βενιζέλος: Για ποιο λόγο;
Ν. Χατζηνικολάου: Για να καλυφθούν περιπτώσεις σαν του κ. Λοβέρδου.
Ευ. Βενιζέλος: Ποιες; Σαν του κ. Λοβέρδου; Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν, ενεργώντας πολιτικά και ηθικά, λέει «Θέλω να αρθεί η ασυλία μου, γιατί θέλω η Δικαιοσύνη να πιστοποιήσει ότι δεν έχω ανάμιξη και εγώ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, και να πάω και εγώ στο αρχείο όπως και οι υπόλοιποι, γιατί η υπόθεση αυτή θα εξαερωθεί ,θα εξαϋλωθεί». Λοιπόν, ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει ένα θέμα που εμείς δεν το έχουμε πει ποτέ. Εμείς είπαμε ότι εάν η υπόθεση ξαναπάει στην Εισαγγελία, χωρίς να έχει η Εισαγγελία δικαιοδοσία, εάν η υπόθεση δεν πάει από τη Βουλή στο Ειδικό Δικαστήριο, κάποια στιγμή θα σταματήσει η έρευνα ελλείψει δικαιοδοσίας, όχι επειδή υπάρχει παραγραφή.
Ν. Χατζηνικολάου: Κύριε Πρόεδρε, σκάνδαλο Novartis, υπάρχει ή όχι;
Ευ. Βενιζέλος: Βεβαίως υπάρχει σκάνδαλο Novartis, διεθνές, παγκόσμιο, ιατρικό. Έχει γίνει καμία έρευνα; Έχει διερευνηθεί τι έχει συμβεί με τους ιατρούς, με τις κλινικές που παίρνουν λεφτά για έρευνες, τις λεγόμενες κλινικές έρευνες; Δεν έχει ερευνηθεί τίποτα. Το αποτέλεσμα; Μεμονωμένες περιπτώσεις ιατρών που παραπέμφθηκαν σε άλλα Εφετεία εκτός Αθηνών, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, οδήγησαν σε αθώωση και των ιατρών και του κ. Φρουζή. Ασχολούνται λοιπόν με τα πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος, φρονίμως ποιών, στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, έδωσε το σύνθημα της υποχώρησης: «Ναι, το σκάνδαλο είναι πολύ μεγάλο, αλλά δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα». Και πώς να αφορά πολιτικά πρόσωπα όταν ψάχνουν την περίοδο από το 2010 και μετά, που είναι η περίοδος της δραματικής μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και δεν ψάχνουν την περίοδο 2004-2010 που είναι η περίοδος της εντυπωσιακής εκτόξευσης της δαπάνης.
Ν. Χατζηνικολάου: Η Δικαιοσύνη, πέφτοντας επάνω σε ονόματα πρώην Υπουργών Υγείας και άλλων πολιτικών, δεν όφειλε…;
Ευ. Βενιζέλος: Πώς έπεσε δηλαδή;
Ν. Χατζηνικολάου: Αυτό ρωτώ.
Ευ. Βενιζέλος: Έπεσε με προστατευόμενους μάρτυρες, από τους οποίους απεδείχθη...
Ν. Χατζηνικολάου: Πόθεν προκύπτει η σκευωρία, διότι εσείς δεν μιλάτε απλώς για σκευωρία, εδώ μιλάτε για εσχάτη προδοσία.
Ευ. Βενιζέλος: Μισό λεπτό, μη σας τρομάζουν οι λέξεις. Εσχάτη προδοσία δεν είναι η προδοσία της χώρας.
Ν. Χατζηνικολάου: Καταλαβαίνω.
Ευ. Βενιζέλος: Μιλάμε νομικά τώρα. Εσχάτη προδοσία δεν είναι μόνον η κατάλυση του πολιτεύματος.
Ν. Χατζηνικολάου: Το καταλαβαίνω, κ. Πρόεδρε.
Ευ. Βενιζέλος: Εσχάτη προδοσία είναι και ηπιότερες μορφές αλλοίωσης θεμελιωδών θεσμών και αρχών. Λέει ρητά το άρθρο 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και η διάκριση των εξουσιών είναι τέτοια Αρχή, που αν αλλοιωθεί έχουμε εσχάτη προδοσία. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας, διότι δεν ήθελαν να καταστήσουν κατηγορούμενο κάποιον, ώστε η σκευωρία να έχει στόχο την κατάχρηση εξουσίας, να καταστεί κάποιος κατηγορούμενος. Στόχος ήταν να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί, να αλλοιωθεί η σύνθεση της Βουλής, να αλλοιωθεί το πολιτικό μέλλον της χώρας. Αυτό είναι αλλοίωση θεμελιωδών στοιχείων του πολιτεύματος που προστατεύονται ποινικά.
Ν. Χατζηνικολάου: Αυτό ρωτώ, πόθεν προκύπτει η σκευωρία;
Ευ. Βενιζέλος: Προκύπτει από την επιμονή τους, προκύπτει από το ότι εμφανίζεται ως Πρωθυπουργός ενώπιόν σας, μετά την αρχειοθέτηση, ενώ ξέρει ότι έχει σκάσει η φούσκα αυτή, η φαρσοκωμωδία, όπως είπε ο κ. Πικραμμένος και επιμένει, λέει ότι εδώ υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, υπάρχουν στοιχεία του FBI, θα δούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι και λέει και το αμίμητο, αυτοί για τους οποίους η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δεν θέτουν ζήτημα εσχάτης προδοσίας, δηλαδή αλλοίωσης των θεσμών του πολιτεύματος και εν προκειμένω της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Εγώ, που μπήκε η υπόθεση στο αρχείο, γιατί ήμουν παντελώς άσχετος, θέτω το ζήτημα αυτό από την πρώτη στιγμή, από το Φεβρουάριο του 2018.
Ν. Χατζηνικολάου: Εάν ήταν πολιτικά υποκινούμενη αυτή η…
Ευ. Βενιζέλος: Δεν είναι; Όχι είναι πολιτικά υποκινούμενη, είναι σχέδιο…
Ν. Χατζηνικολάου: Τι εννοείτε, να κάνω εγώ τη δίκη τώρα;
Ευ. Βενιζέλος: Με συγχωρείτε, είναι σχέδιο της κυβέρνησης.
Ν. Χατζηνικολάου: Λέω εάν ήταν σκευωρία κυβερνητική, δεν θα επιχειρούσε, εσάς για παράδειγμα, να σας κρατήσει σε πολιτική ομηρία;
Ευ. Βενιζέλος: Πώς να με κρατήσει;
Ν. Χατζηνικολάου: Αυτό ρωτώ.
Ευ. Βενιζέλος: Η Δικαιοσύνη οφείλει κάποια στιγμή να αντισταθεί, η Δικαιοσύνη και ο κάθε Εισαγγελέας και ο κάθε Δικαστής…
Ν. Χατζηνικολάου: Δεν προϋποθέτει τη συνεργασία της Δικαιοσύνης η πολιτική σκευωρία;
Ευ. Βενιζέλος: Με συγχωρείτε, η σκευωρία περιλαμβάνει ως θύμα την Δικαιοσύνη και περιλαμβάνει ως ομήρους και ελάχιστους λειτουργούς, οι οποίοι δικονομικά εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, τους οποίους επιχείρησε να ευτελίσει. Πρέπει να αντισταθούν οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί. Η συντριπτική πλειονότητα αντιστέκεται, γιατί ενεργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους, αλλά αυτό πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος και πρέπει να αντισταθεί σύσσωμο το Δικαστικό και Εισαγγελικό Σώμα.
Υπάρχει ένα αντίστροφο σκάνδαλο, αντί να ασχολούνται με τη Novartis, αντί να ασχολούνται με τον εντοπισμό του πραγματικού ζητήματος και των πραγματικών ενόχων, πήγαν να κάνουν τον μεγάλο αποπροσανατολισμό, και αυτό είναι το αντίστροφο σκάνδαλο. Διότι, τι θέλουν να κρύψουν; Θέλουν να κρύψουν τη συζήτηση για αυτό που τον ρωτήσατε, την υπόθεση Πετσίτη, και λέει ο κ. Τσίπρας «Τι είναι ο Πετσίτης, τι σχέση έχει; Ένας ανθρωπάκος». Μα, είναι συνθηματική η λέξη «Πετσίτης», πίσω από τον Πετσίτη υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο απιστίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ΔΕΠΑ, σε σχέση με τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων της Καβάλας και υπάρχουν όλες οι διαδρομές οι οποίες καταλήγουν γύρω από ένα όνομα στην Κύπρο και διαδρομές που ξεκινούν από τη Βενεζουέλα και καταλήγουν στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Άρα εδώ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, όπως τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με τη σύμβαση για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και την παράταση της παραχώρησης, όπου η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία 600.000.000 ευρώ και στη συνέχεια μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβλήθηκε τίμημα 1.400.000.000 ευρώ, αυταπόδεικτη δηλαδή βλάβη των συμφερόντων του δημοσίου και θα μπορούσα να συνεχίσω επί μακρόν. Αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο τόπος και το μέλλον, εμείς δεν είμαστε οπαδοί, και εγώ προσωπικά, το ξέρετε πάρα πολύ καλά αυτό από το 1995, δεν είμαι οπαδός της ποινικοποίησης, αλλά πρέπει ο καθένας να συνειδητοποιεί τι έχει κάνει, να έχει αίσθηση της ευθύνης του και βεβαίως μετά από την ήττα, πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να αντιληφθεί την υποχρέωση που έχει να συμπράξει και αυτός στο μέλλον του έθνους.
Ν. Χατζηνικολάου: Σας ευχαριστώ θερμά, κ. Πρόεδρε.
Ευ. Βενιζέλος: Εγώ ευχαριστώ.
Ν. Χατζηνικολάου: Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...