Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Αμόλυβδη βενζίνη στα €1,7 «βλέπουν» οι βενζινοπώλες

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ εκτιμά ότι η αμόλυβδη θα φτάσει στην τιμή αυτή τις επόμενες 45 ημέρες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να φτάσει και τα 1,68-1,70 ευρώ αφήνουν οι βενζινοπώλες με βάση το ρυθμό αύξησης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργο Ασμάτογλου που μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο, η εξέλιξη αυτή μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες 40-45 ημέρες. Ήδη η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται σε ανοδική τροχιά καθώς την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν στα επίπεδα των 1,618 ευρώ

πανελλαδικά.

Παραδοσιακά, μάλιστα, οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν σε νησιά του Αιγαίου. Ενδεικτικά στις Κυκλάδες η αμόλυβδη έφτασε τα 1,836 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα τα 1,743 ευρώ/λίτρο και στη Σάμο τα 1,717 ευρώ το λίτρο.


Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα με τις χώρες με την ακριβότερη βενζίνη σύμφωνα με στοιχεία της 8ης Απριλίου με μόνο το Μονακό, τη Νορβηγία και την Ολλανδία να πωλούν ακριβότερα το συγκεκριμένο καύσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...