Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

To Ισλαμικό  Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, όπως μεταδίδει το AMAQ. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, δεν δίνονται στοιχεία και για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, κυρίως μέσα σε εκκλησίες, δείχνουν πως οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν σε αντίποινα για τους φόνους σε τζαμιά του Κράισττσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα. «Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν
πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε ως, αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράισττσερτς», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υφυπουργός Άμυνας Ρουβάν Βιζεβαρντένε, αναφερόμενος στην επίθεση της 15ης Μαρτίου που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά της μεγάλης πόλης του νότου της Νέας Ζηλανδίας.
Εν τω μεταξύ, στους 321 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα. Πολλοί από τους  περίπου 500 τραυματίες υπέκυψαν, όπως εξήγησε η αστυνομία.
Από τους νεκρούς, έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα 31 ξένων, ενώ ακόμη 14 αλλοδαποί αγνοούνται κι εκφράζονται φόβοι πως είναι νεκροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΕ σε Ερντογάν: «Άλλαξε την απόφαση για την Αγία Σοφία» - «Κούφιες» απειλές για κυρώσεις

Ομόφωνη καταδίκη για την μετατροπή της  Αγιάς Σοφιάς  σε τζαμί. Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ,  καταδίκασε την απόφαση της του...