Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Δημόσιο: Ποιοι φορείς ζητούν προσωπικό μέσω κινητικότητας (πίνακας)

Τις αυξημένες ανάγκες που έχουν σε προσωπικό οι δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα του πολίτη αναδεικνύουν τα αιτήματα που εστάλησαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη θέσεων προσωπικού μέσω του πρώτου κύκλου της κινητικότητας.
Συνολικά 9 φορείς έχουν ζητήσει να ενισχύσουν τις υπηρεσίες τους με 909 επιπλέον υπαλλήλους μέσω του νέου συστήματος μετατάξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών»Πρόκειται για όσα αιτήματα εστάλησαν στο υπουργείο μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (15 Σεπτεμβρίου) και θα προωθηθούν προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας –
επταμελές όργανο που συγκροτήθηκε πρόσφατα και αποτελείται από πρόσωπα που παρέχουν αυξημένες εγγυήσεις αντικειμενικότητας (2 εκπρόσωποι ΑΣΕΠ, 1 εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).
Ανάμεσα στα τέσσερα υπουργεία που ζητούν να ενισχύσουν το προσωπικό τους μέσω κινητικότητας είναι τα αρμόδια για την Υγεία και την Εργασία, ενώ δεν περνά απαρατήρητη η περίπτωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Ο κομβικός για την εποπτεία της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας ελεγκτικός μηχανισμός ζητά να προσθέσει 126 υπαλλήλους στις υπηρεσίες του.
Τα περισσότερα αιτήματα για μετατάξεις έχουν κατατεθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (συνολικά 394). Θεωρείται «γενικό πρόβλημα» η υποστελέχωση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τον αντίκτυπο της έλλειψης προσωπικού να είναι περισσότερο εμφανής στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιφέρειας, καθώς στη συγκεκριμένη βαθμίδα διοίκησης υπάγονται δασαρχεία και διευθύνσεις αγροτικών υποθέσεων, περιβάλλοντος, υδάτων κ.λπ.
Ανάρτηση στο διαδίκτυο
Μετά την εξέτασή τους από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων θα αναρτηθούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα είναι προσβάσιμη στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Οι εγκεκριμένες προς κάλυψη θέσεις υπολογίζεται ότι θα είναι αναρτημένες μεταξύ 15-20 Οκτωβρίου.
Επομένως, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει ο νόμος της κινητικότητας, υπολογίζεται ότι:
◾ 15-30 Οκτωβρίου θα μπορούν οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μεταταχθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους διεκδικώντας τις διαθέσιμες θέσεις,
◾ 1 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι προς μετάταξη από τον φορέα υποδοχής,
◾ 15 Δεκεμβρίου-31 Ιανουαρίου 2018 θα υλοποιηθούν οι πρώτες μετατάξεις με το νέο σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για την κινητικότητα προβλέπει πως κάθε μετακίνηση υπαλλήλου από μια υπηρεσία σε άλλη θα πραγματοποιείται ως μετάταξη σε κενή οργανική θέση.
Οι μετακινούμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και τυχόν προσωπική διαφορά στις αποδοχές τους.
Τα κριτήρια που θα «μετρήσουν» για την επιλογή των υποψηφίων είναι:
α. η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων με την προκηρυσσόμενη θέση,
β. η εμπειρία στην άσκηση αντίστοιχων καθηκόντων,
γ. κάθε στοιχείο από το προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου που καταδεικνύει την καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη θέση.
Ο νόμος περιλαμβάνει στα κριτήρια και τις εκθέσεις αξιολόγησης. Λόγω της εμπλοκής που υπάρχει με την αξιολόγηση του 2016, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο στάδιο θα ληφθεί υπόψη εν γένει ο υπηρεσιακός φάκελος του υποψηφίου.
Μαζικότερη αναμένεται η κατάθεση αιτημάτων για προσωπικό από πλευράς δημόσιων φορέων στο άνοιγμα του δεύτερου κύκλου της κινητικότητας (υπολογίζεται στο τελευταίο δεκαπενθήμερο του 2017), όπως εκτιμούσαν εξ αρχής αρμόδιες πηγές.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-poioi-foreis-zitoun-prosopiko-meso-kinitikotitas-pinakas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ισχύ αυστηρότερο πλαίσιο για ασφαλή προϊόντα στην ΕΕ

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την ασφάλεια των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα. Δίνει περισσότερες ε...