Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Δεκάδες πρόσφυγες έφτασαν στην Κύπρο μέσω των κατεχόμενων

Από το μεικτό χωριό Πύλα στη «νεκρή ζώνη» της επαρχίας Λάρνακας, όπου ζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, πέρασαν από τα κατεχόμενα στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας 33 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα λήφθηκε πληροφορία ότι στην περιοχή Πύλας βρισκόταν μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Επί τόπου μετέβησαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, όπου εντόπισαν σε ανοιχτό χώρο ομάδα προσφύγων, αποτελούμενη από τρεις γυναίκες, επτά ανήλικα παιδιά και 23 άντρες από την Συρία, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια των αρχών της Δημοκρατίας.
Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο, ενώ ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας για παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.


Οι πρόσφυγες φέρεται να έφτασαν με πλοιάριο στις κατεχόμενες περιοχές και στη συνέχεια οδικώς πήγαν στην Πύλα. Η υπόθεση εξετάζεται από την Αστυνομία και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

http://www.skai.gr/news/world/article/358706/dekades-prosfuges-eftasan-stin-kupro-meso-ton-katehomenon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...