Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κ.Ο της Ν.Δ

Mε επιστολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, η Κατερίνα Παπακώστα διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Είχε προηγηθεί η τοποθέτησή της χθες στην Ολομέλεια της Βουλής – κόντρα στην απόφαση του κόμματός της να καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των ενόπλων δυνάμεων. Η κ.Παπακώστα προτίμησε να πάρει τον λόγο και να δηλώσει ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας την συμπάθεια του και την στήριξη σε όσα ανέφερε η κ.Παπακώστα, την προσκάλεσε στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το γαλάζιο στρατόπεδο, με πρώτο και καλύτερο τον κ.Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Πανο Καμμένο, να ζητάει τον λόγο και να σπεύδει να διευκρινήσει ότι «κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».
Όπως ήταν φυσικό το ζήτημα έφθασε μέχρι το γραφείο του κ.Μητσοτάκη, με στενούς συνεργάτες του να αναφέρουν με έντονους τόνους στην κ.ΚΠαπακώστα,  να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις γραπτώς και σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Η τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις για το χθεσινό περιστατικό, επισημαίνοντας ότι την συμμετοχή της στις επιτροπές της Βουλής, την ορίζει η Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και όχι ο Πάνος Κάμμενος. Κάτι τέτοιο όπως αποδειχθηκε δεν φάνηκε να πείθει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και τυπικά σήμερα το πρωί αποφάσισε την διαγραφή της από την Κ.Ο. της ΝΔ.
http://www.rizopoulospost.com/ektakto-diagrafh-ths-katerinas-papakwsta-apo-thn-k-o-ths-n-d/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...