Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Ολόκληρη πόλη θα χτίσει εκ του μηδενός ο Mohammed bin Salman της Σαουδικής Αραβίας

Μια ολόκληρη πόλη ονόματι "NEOM" στην ακτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα σχεδιάζει να χτίσει ο Πρίγκιπας Mohammed bin Salman, σε ένα ακόμη mega-project της προσπάθειάς του να αναμορφώσει το βασίλειο και να μειώσει την εξάρτησή του από το πετρέλαιο.
Ο Πρίγκιπας Mohammed, αδιαμφισβήτητος ηγέτης του βασιλείου, ηγείται μιας προσπάθειας να ετοιμαστεί η Σαουδική Αραβία για την εποχή μετά το πετρέλαιο. Στη διάρκειά της μετεωρικής του ανόδου στην εξουσία από το 2015, έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του να πουλήσει μερίδιο στον πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco, να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κρατικό fund διαχείρισής πλούτου στον κόσμο και να άρει την απαγόρευση οδήγησης για τις γυναίκες.

"Η ΝΕΟΜ θα οικοδομηθεί από τα θεμέλια σε πράσινες εκτάσεις, γεγονός που θα της δώσει τη μοναδική ευκαιρία να ξεχωρίσει από όλα τα άλλα μέρη που οικοδομήθηκαν στη διάρκεια εκατοντάδων ετών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρίγκιπας Mohammed. 
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την εκκίνηση αυτής της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το πώς θα επιταχυνθεί η αλλαγή χωρίς να συντρίψει την οικονομία ή χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με το συντηρητικό θρησκευτικό καθεστώς.
Τα σχέδια για την περιοχή περιλαμβάνουν μια γέφυρα που θα διασχίζει την Ερυθρά Θάλασσα και θα την ενώνουν με την Αίγυπτο και την υπόλοιπη Αφρική. Περίπου 26 εκατ. στρέμματα θα διατεθούν για την ανάπτυξη της αστικής περιοχής η οποία θα εκτείνεται έως την Ιορδανία και την Αίγυπτο, "στην πρώτη ανεξάρτητη, ειδική ζώνη στον κόσμο που θα εκτείνεται σε τρεις χώρες".
"Η ΝΕΟΜ θα βρίσκεται πάνω σε μία από τις σημαντικότερες οικονομικές αρτηρίες του κόσμου, μέσω της οποίας ρέει σχεδόν το 1/10 των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών", αναφέρει ο Πρόγκιπας. "Η στρατηγική της τοποθεσία θα διευκολύνει επίσης την ταχεία εξέλιξη της ζώνης σε παγκόσμιο κόμβο".
http://www.capital.gr/diethni/3249519/olokliri-poli-tha-xtisei-ek-tou-midenos-o-mohammed-bin-salman-tis-saoudikis-arabias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...