Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Α. Διαμαντοπούλου: Επιβεβαίωσε τη σύγκλιση με Βενιζέλο, Θεοδωράκη - Τι είπε για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙΣκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, άσκησε η εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ώρας Αποφάσεων και πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τετάρτης στον Σκάι, η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε την ψήφιση του νομοσχεδίου ως «πολιτικό έγκλημα» και «αντιμεταρρύθμιση» και σημείωσε: «Έχουμε έναν 70άρη κομουνιστή υπουργό Παιδείας και έναν πρωθυπουργό 40 χρονών που όταν έπεφτε το τείχος στη Γερμανία έμπαινε στο ΚΚΕ, φέρνουν αντιμεταρρύθμιση και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε την Παιδεία στον 21ο αιώνα; Γίνεται ένα πολιτικό έγκλημα αυτή τη στιγμή».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήριζαν τη
μεταρρύθμιση για την Παιδεία και τώρα ψηφίζουν το νομοσχέδιο, η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για απόλυτη κατάπτωση των πολιτικών ηθών. Επίσης, υπενθύμισε ότι ο νόμος του 2011 για την Παιδεία ψηφίστηκε από 255 βουλευτές που εξέφραζαν τότε το 80% του εκλογικού σώματος, ενώ σήμερα, και με την τεράστια αποχή, εκφράζουν μόλις το 25% του λαού.

Προσέγγιση για συνεργασία με Βενιζέλο και Θεοδωράκη
Στις δηλώσεις της η κ. Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε, παράλληλα, την προσέγγιση για συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Θεοδωράκης και η Ώρα Αποφάσεων έχουμε έναν λόγο ο οποίος συμπίπτει», δήλωσε αναφερόμενη στα σενάρια συνεργασίας μεταξύ των τριών και τόνισε ότι  η πρόσκληση της ΔΗΣΥ προς το κόμμα ή το Ποτάμι «δεν πατάει κάπου γιατί προέκυψαν βαθύτατες διαφορές το τελευταίο διάστημα».
«Συγκλίνουμε και νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένη μορφή συζητήσεων. Νομίζω ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι καυτοί μήνες πολιτικά», πρόσθεσε. Μάλιστα, αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως κατά το πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ «έγινε σαφές ότι δεν έχει κανέναν λόγο εκεί μέσα».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις φήμες πρότασης συνεργασίας της Ώρας Αποφάσεων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης με τη ΝΔ, συμπληρώνοντας όμως ότι σημεία σύγκλισης υπάρχουν με όλα τα κόμματα και πως «εκεί θα πρέπει να βασιστεί η επόμενη μέρα διακυβέρνησης της χώρας».

«Ολική οπισθοδρόμηση στην εκπαίδευση»
Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Ώρα Αποφάσεων κάνει λόγο για ολική οπισθοδρόμηση στην Παιδεία με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι η αντιμεταρρύθμιση με το βλέμμα στο παρελθόν, στην κομματοκρατία, στην αναξιοκρατία, στις υπόγειες πολιτικές συναλλαγές, αλλά και στην εσωστρέφεια», σημειώνει η πολιτική κίνηση, εκ των ιδρυτών της οποίας είναι η Άννα Διαμαντοπούλου και είχε φέρει το 2011 την προηγούμενη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ με πρωτοφανή συναίνεση (το ν/σ είχε ψηφιστεί από 255 βουλευτές).
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «μετά από προσχηματικές διαδικασίες διαβούλευσης, το υπουργείο Παιδείας προωθεί μια αντιμεταρρύθμιση». «Η στάση του επιβεβαιώνει τη δογματική αντίληψη μιας κυβέρνησης που όχι μόνον τίναξε στον αέρα τη συναίνεση που επετεύχθη το 2011, αλλά που επιχειρεί μέσα από την Παιδεία να αναδείξει -αυθαίρετα και χωρίς καμία προσπάθεια συμφωνίας- την "αριστερή πολιτική" στην Παιδεία, καθώς οι αριστερές υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της σε όλους τους άλλους τομείς αποδείχθηκαν τεράστιες αυταπάτες και, τελικά, καθαρές απάτες», συμπληρώνεται.
Η Ώρα Αποφάσεων σημειώνει, μεταξύ άλλων:
• Η επαναφορά του ασύλου για την προστασία της παρανομίας και της βίας σημαίνει προστασία των εξωπανεπιστημιακών ομάδων που καταστρέφουν δημόσια περιουσία και καταλύουν τους πανεπιστημιακούς θεσμούς, εμποδίζοντας την ελεύθερη άσκηση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας. Κλείνει ξεδιάντροπα το μάτι στους ταραχοποιούς, στους μόνιμους παραβάτες και στις φασιστικές συμπεριφορές τους.
• Η επαναφορά των κομματικών παρατάξεων σε όλα τα όργανα διοίκησης σημαίνει επιστροφή στις παθογένειες του παρελθόντος και επιβολή της καταστροφικής εξουσίας των κομμάτων στους δημόσιους θεσμούς, με αποτέλεσμα την παιδεία της ήσσονος προσπάθειας.
• Η κατάργηση των συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων σημαίνει άρνηση του αυτοδιοίκητου (στα συμβούλια δεν παρενέβαινε το κράτος), άρνηση στη λογοδοσία (οι πρυτανικές αρχές δεν κρίνονται και δεν λογοδοτούν κατά την διάρκεια της θητείας τους) , άρνηση στη σύνδεση των ΑΕΙ με την κοινωνία, την οικονομία και τα αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού. Τα Συμβούλια πολεμήθηκαν σκληρά από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες αντιδραστικές δυνάμεις των πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα δεκάδες κορυφαίες προσωπικότητες που αποδέχθηκαν αφιλοκερδώς να έρθουν στην Ελλάδα, να επιλέξουν τη φυγή. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο θεσμός διοίκησης των πανεπιστημίων υπάρχει σε  22 χώρες κράτη – μέλη της ΕΕ.
• Η εσωστρέφεια στα ΑΕΙ, η υποβάθμιση της ποιότητας των μεταπτυχιακών και η τυπική μόνον αξιολόγηση  που λειτουργεί εναντίον της αξιοκρατίας δίνουν διέξοδο μόνο στα παιδιά των οικογενειών που έχουν οικονομική δυνατότατα να φύγουν στο εξωτερικό. Οι υπόλοιποι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν τη λογική ενός κρατικού – κομματικού ελεγχόμενου ΑΕΙ εκτός εποχής, που δεν απαντά στην εύρεση εργασίας, στο κυρίαρχο θέμα για τους νέους. Η αναδιανομή γίνεται από τους φτωχότερους προς τα υψηλότερα εισοδήματα γιατί αυτοί είναι, τελικά, οι κερδισμένοι από την εφαρμογή ιδεολογικών δογμάτων του προηγούμενου αιώνα, όπως τα υλοποιούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 https://www.eklogika.gr/news/A-Diamantopo%CF%85lou-Epivevaiwse-th-s%CF%85gklish-me-Venizelo-THeodwrakh-Ti-eipe-gia-to-nomosxedio-gia-ta-AEI-02-08-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!