Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έως 1,5 ευρώ η «ταρίφα» για πληρωμές φόρων στα γκισέ

Χρεώσεις ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής, την ηλικία αλλά και… την κατάσταση της υγείας του πελάτη, επιβάλλουν πλέον οι τράπεζες, στους φορολογουμένους που σπεύδουν να πληρώσουν στα γκισέ για να πληρώσουν τους φόρους τους. Η προμήθεια στις περιπτώσεις αυτές φτάνει και στο 1,5 ευρώ ανά συναλλαγή, ανεξαρτήτως από το ύψος της.
Ο σχετικός «τιμοκατάλογος» άρχισε να εφαρμόζεται από τα τέλη Ιουλίου, καθώς δωρεάν γίνονται πλέον μόνον οι πληρωμές φόρων μέσω Internet Banking, PhoneBanking, ATM και APS ( με χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών).
Αν όμως κάποιος θέλει (ή είναι αναγκασμένος) να πληρώσει με φυσική παρουσία στην τράπεζα, ισχύουν άλλα δεδομένα. Όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη:
- Πληρωμές φόρων με μετρητά δεν γίνονται δεκτές. Πρέπει πρώτα τα χρήματα να κατατεθούν στον
τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη και από εκεί να «βγουν» για να πληρωθεί ο φόρος. Αν δεν πάνε σε τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, αλλά σε άλλη όπου δεν έχουν δικό τους λογαριασμό, η συναλλαγή δεν γίνεται -γιατί πρέπει να ανοίξουν έναν και λόγω capital controls αυτό δεν επιτρέπεται.
- Για την πληρωμή του φόρου που γίνεται -μέσω του λογαριασμό του- στο γκισέ, οι τράπεζες χρεώνουν τον φορολογούμενο έως και 1,5 ευρώ.
- Αν η πληρωμή στο κατάστημα γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας, προκύπτει και πάλι χρέωση αλλά ελαφρώς μικρότερη, της τάξεως των 1,2 ευρώ.
Από τις χρεώσεις αυτές απαλλάσσονται μόνον ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών , κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, πρόσωπα τα οποία τελούν σε δικαστική συμπαράσταση ή παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω.
Και αυτοί πληρώνουν όμως, εάν η πληρωμή που κάνουν δεν αφορά στην εξόφληση φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ (πχ αν πληρώνουν ΦΠΑ).
Το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Ιουλίου, με σκοπό την διάδοση των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω e-banking, καθώς για πληρωμές σε τράπεζες με μετρητά χρεωνόταν το ελληνικό δημόσιο περί τα 10 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Ωστόσο οι προμήθειες που είχε συμφωνηθεί να πληρώνει το δημόσιο όλα τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι μισές ή, σε κάθε περίπτωση, σημαντικά πιο χαμηλές, σε σχέση με αυτές που ανακοινώνουν πλέον οι τράπεζες στους πελάτες τους, για την ίδια εργασία (πληρωμή στο γκισέ).
 http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!