Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ουάσιγκτον: «Στοπ» στα ταξίδια Αμερικανών προς τη Β. Κορέα

Στην απαγόρευση πραγματοποίησης ταξιδιού προς τη Βόρεια Κορέα προχωράει από την 1η Σεπτεμβρίου η Ουάσιγκτον, η οποία παράλληλα, καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ασιατική χώρα, να την εγκαταλείψουν άμεσα.
 Από το μέτρο, το οποίο αντικατοπτρίζει το δυσμενές επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων Ουάσιγκτον - Πιόνγιανγκ, εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.
 Η απαγόρευση των επισκέψεων - ταξιδιών, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, απορρέει από τον κίνδυνο «μακροχρόνιας κράτησης» από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.
 Σημειώνεται ότι προσφάτως, ο Αμερικανός φοιτητής Ότο Ουόρμπιερ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε
15 έτη κάθειρξη, επέστρεψε στις ΗΠΑ σε κωματώδη κατάσταση, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στις 19 Ιουνίου.
 Όπως ορίζει η απόφαση του State Depertment, από 1η Σεπτεμβρίου τα αμερικανικά διαβατήρια χάνουν την ισχύ τους για ταξίδια προς, εντός ή μέσω της Βόρειας Κορέας.
 Η απαγόρευση θα ισχύσει για ένα χρόνο, εκτός αν ανανεωθεί ή αποσυρθεί από τον εκάστοτε υπουργό Εξωτερικών.
http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!