Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσελίκ: Αφελείς όσοι μιλάνε για Τουρκία εκτός Ευρώπης – Είμαστε Ευρώπη

Οξεία επίθεση σε όσους θεωρούν ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει εκτός Ευρώπης εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ την Τρίτη το βράδυ.
Όπως μεταδίδει το skai.gr. σε μπαράζ μηνυμάτων του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσελίκ δήλωσε ότι "μερικές αφελείς φωνές μιλάνε για την εξαίρεση της Τουρκίας από την Ευρώπη. Εκείνοι που εκφράζουν αυτές τις απλοϊκές προσεγγίσεις δεν γνωρίζουν την Τουρκία. Ούτε κατανοούν τι είναι η Ευρώπη" τόνισε ο Τσελίκ. "Μιλάνε για αυτό επί μέρες. Παράγουν δήθεν επιχειρήματα και ανάλυση. Δημιουργούν θεωρίες όπως οι χαρτοβιομηχανίες" πρόσθεσε.  Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό, όσοι δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ "εάν
απλώς ερωτηθούν ποια είναι η Ευρώπη και πού είναι, δεν θα είναι σε θέση να παράξουν έναν ορισμό στον οποίο θα συμφωνούσαν, και αυτό είναι βέβαιο".
"Αν πάτε ένα βήμα παραπέρα και ρωτήσετε ‘’ποια είναι η Ευρώπη χωρίς Τουρκία’’, δεν θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική απάντηση" πρόσθεσε ειρωνικά. 
"Αφήστε κατά μέρος τη διεθνή πολιτική, μόνο η ιστορία και η γεωπολιτική εξουδετερώνουν τέτοια επιχειρήματα. Αν δείξετε απλώς έναν χάρτη σε όσους παράγουν τόσο κατηγορηματικά, αλλά και απλοϊκά, επιχειρήματα, η συζήτηση θα τερματιστεί αμέσως" πρόσθεσε ο Τσελίκ. 
Όπως ανέφερε ακόμα "Υπάρχει ένας γεωπολιτικός χάρτης που υπερισχύει του φυσικού χάρτη…. Για όσους μπορούν να δουν τον γεωπολιτικό χάρτη, η εικόνα είναι ξεκάθαρη".
"Η Τουρκία, ως ευρωπαϊκή δύναμη, πέραν όλων των άλλων χαρακτηριστικών της, βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος της Ευρώπης" επέμεινε.
http://www.capital.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!