Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Grexit δεν έχει πεθάνει

Οχι, δεν πρόκειται να αφήσω αυτή την είδηση να περάσει στα ψιλά λόγω του ότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα τούτες τις ημέρες σε άλλες ειδήσεις.
Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι η είδηση βγήκε από το συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη και έγινε λόγος πάλι για Grexit. Και μάλιστα ενώπιον του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου (φωτογραφία). Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η αλήθεια είναι πως δεν γίναμε πιο σοφοί για το τι θα γίνει για το χρέος στο Eurogroup του Λουξεμβούργου 15 Ιουνίου. Να σας πληροφορήσω πως το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό ξενοδοχείο Steigenberger Frankfurter Hof, το οποίο χρονολογείται από το 1876 και είναι στην καρδιά της οικονομικής περιοχής και του
ιστορικού κέντρου της πόλης της Φρανκφούρτης. Η περιοχή μαθαίνω είναι οικεία στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος στην ομιλία που έκανε στο συνέδριο έδειξε πως αισθανόταν άνετα απέναντι στο γερμανικό κοινό. Πιο σφιγμένος ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ωστόσο η ευφράδειά του στην αγγλική απέκρυψε μερικώς το αρχικό τρακ του και γενικά η ομιλία του αποκόμισε θετικές κριτικές.


Το «κόκκινο πανί»
Αυτός που αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τους παρισταμένους ήταν ο Κόλιν Ελις, διευθύνων σύμβουλος και Chief Credit Officer της Moody's, ο οποίος τόλμησε να πει πως «το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχει πεθάνει ακόμη». Η αναφορά του αυτή, η οποία προκάλεσε δυσφορία στους παρισταμένους, συνοδεύθηκε και από την προειδοποίηση πως «η διάβρωση της λαϊκής υποστήριξης στο πολιτικό project του κοινού νομίσματος απαιτεί δραστικά μέτρα από τους ευρωπαίους παράγοντες χάραξης πολιτικής».
Δεδομένου ότι ο λαϊκισμός δεν ευδοκιμεί στη Γερμανία και ειδικά στη Φρανκφούρτη και με επίσης δεδομένο ότι η λαϊκή υποστήριξη προς τη Μέρκελ είναι αδιαμφισβήτητη, η αναφορά του στελέχους της Moody's ακούστηκε σε πολλούς παράταιρη. Αλλά όχι στους έλληνες συμμετέχοντες στο συνέδριο… 

http://kapistri.blogspot.gr/2017/06/grexit.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!