Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεβέντης: Οι τσαμπουκάδες οδηγούν σε Grexit

«Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα επί πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ότι ρωτάμε για τα πάντα τους δανειστές. Θέλουμε να μειώσουμε το ΦΠΑ; Ρωτάμε. Θέλουμε να δώσουμε μια κοινωνική παροχή; Ρωτάμε. Αυτή είναι πολύ μεγάλη εξάρτηση. Θα έπρεπε να είχαμε συμφωνήσει στους στόχους, την εξουσία όμως να την ασκεί η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση» υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε, επίσης, ότι οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις χωρίς να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ακριβώς ψηφίζουν. Αναφορικά
με το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Η Γερμανία αναγορεύεται σε παγκόσμια οικονομική δύναμη. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός εδώ και 9 χρόνια, θα πήγαινα με τα χατίρια της Γερμανίας, όχι γιατί το θεωρώ σωστό αλλά γιατί είναι για το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε εκβιαστές και τοκογλύφους, να τους βρίζουμε συνέχεια, και ταυτόχρονα να απαιτούμε ρύθμιση του χρέους. Η Ελλάδα έχει ελλείματα, θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές και να μην το ρίχνουμε κάθε φορά στους Γερμανούς. Τώρα και θα υποκύψουμε σε όλα και θα τους έχουμε όλους απέναντι. Η Μέρκελ δεν είναι μικρό παιδί. Προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας της και θέλει πρώτα να δει αποτελέσματα και μετά να έρθουν Γερμανοί επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας».
Παράλληλα ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «όταν η χώρα σου πτωχεύει πας με τον ισχυρό και στην περίπτωσή μας ο ισχυρός είναι η Γερμανία. Οι Αμερικανοί δεν βάζουν τα χρήματα για αυτό και κρατούν αυτή τη στάση. Τώρα εάν εμείς δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και πουλάμε τσαμπουκάδες, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε σε grexit και εκτός ευρώ. Έχουμε συμφωνήσει ότι το χρέος θα διευθετηθεί τον Αύγουστο του 2018, μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να πειστεί η Ευρώπη ότι κάνουμε σοβαρές προσπάθειες και δεν κοροϊδεύουμε. Τότε και μόνο τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγούμε από τα μνημόνια. Στις 15 Ιουνίου θα πάρουμε τη δόση και την ποσοτική χαλάρωση».
Τέλος, για το χρέος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι «δεν θα πάρει τίποτα η Κυβέρνηση» και υποστήριξε ότι « ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους βουλευτές του, λέγοντας ψηφίστε το σκληρό πακέτο και θα πάρουμε το χρέος», τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και θα πληρώσει το πολιτικό κόστος.
http://www.topontiki.gr/article/223478/leventis-oi-tsampoykades-odigoyn-se-grexit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!