Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση άνοιξε ένα διαρκές μνημόνιο για τη χώρα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την ότι άνοιξε ένα διαρκές μνημόνιο για τη χώρα, χωρίς να καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση, ούτε να διασφαλίσει την εκταμίευση ή την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Βενιζέλος, έκανε λόγο για εθνική υποχώρηση και υποστήριξε ότι η χώρα μπήκε σε ένα νέο υφεσιακό κύκλο λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι στην Ελλάδα, και προσέθεσε ότι αυτή η εθνική διάψευση προκαλεί τεράστιο κόστος στην ελληνική οικονομία. Μίλησε ακόμα για δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και τόνισε ότι «χάθηκε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης και προοπτικής από την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης που
δεν είχε κανένα σχέδιο ούτε συγκεκριμένα αιτήματα στα κελεύσματα των δανειστών».
«Έπεσαν οι αφελείς, διαρκείς και συγκρουόμενοι μύθοι της επί παντός επιστητού, για το χρέος, τις γραβάτες, το QE, το αναπτυξιακό πακέτο, τη διευθέτηση του χρέους. Τίποτα από τις προϋποθέσεις που έθεσε η κυβέρνηση δεν γίνεται. Αντίθετα, μπήκαμε σε ένα 4ο + διαρκές μνημόνιο, με την κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίζει και να ξεψηφίζει διατάξεις, διότι στη διαπραγμάτευση δεν είχε καμία πρόταση και δεν έφερε καμία αντίσταση», τόνισε στη συζήτηση στη Βουλή των πρόσθετων μέτρων για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Και προσέθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικά και ηθικά ρευστοποιηθεί. Είναι έτοιμος να προσλάβει το σχήμα του δοχείου που στενεύει συνεχώς».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για «γκρίζα γραμμή σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα», ενώ υποστήριξε ότι οι απώλειες των συνταξιούχων θα φθάσουν στα 3,5 δισ. ευρώ.
«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στην απόλυτη φυλάκιση. Η έλλειψη στρατηγικής εκδικείται. Η ψευδολογία δεν αρκεί και εκεί που φτύνουμε να γλύφουμε. Οι "γερμανοτσολιάδες" που μας κατηγορούσαν εμάς είναι τίτλοι τιμής γιατί σε βρίζει και σε συκοφαντεί κάποιος που δεν έχει συνείδηση της πατριωτικής του ευθύνης», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε:
«Δεν μπορείτε, ούτε έχετε ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από τη κρίση, αλλά μόνο ωμή νομή της εξουσίας. Αυτό μπορεί να αρκεί για να παρατείνετε το βίο σας στην εξουσία, βλάπτετε όμως το μέλλον της χώρας και αυτό είναι ασυγχώρητο».
http://www.topontiki.gr/article/224679/venizelos-i-kyvernisi-anoixe-ena-diarkes-mnimonio-gia-ti-hora

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!