Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Βερναρδάκης για συμβασιούχους: Επεξεργαζόμαστε ήδη ρύθμιση -Θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο

Νομοθετική πρωτοβουλία που στόχο θα έχει, «να επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια», προαναγγέλλει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Σημειώνοντας ότι «οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν αποτελέσει διαχρονικά μια μεγάλη πληγή για το ελληνικό δημόσιο – αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις», ο υπουργός συμπληρώνει ότι «η επιλογή να μεταμφιέζονται σχέσεις και θέσεις εργασίας που ανταποκρίνονται σε πάγιες λειτουργικές ανάγκες σε
ελαστικές και ανακυκλούμενες σχέσεις εργασίας είναι μια απαράδεκτη πρακτική, που αποσκοπούσε κυρίως να θίξει τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των πιο εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων στο δημόσιο. Και να ανοίξει -ας μη το ξεχνάμε- το δρόμο στη λειτουργία των περίφημων εργολαβικών εταιρειών».
«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη τη νομοθετική της πρωτοβουλία για να επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.
«Θα βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση»
«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αυτό είναι σίγουρο»: αυτή τη διαβεβαίωση – δέσμευση καταθέτει, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Αισιοδοξία που ερείδεται αφενός στο κυβερνητικό σχέδιο για «μια μεγάλη κινητοποίηση των παραγωγικών και αναπτυξιακών δυνάμεων και πόρων της χώρας», αφετέρου στο ότι στο θέμα της διαπραγμάτευσης «μια συνολική λύση βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο». Άλλωστε, «η χώρα μας δεν έδωσε το παραμικρό πρόσχημα στους εταίρους ώστε να μην τηρήσουν τις συμφωνίες», υπενθυμίζει ο κ. Βερναρδάκης, ενώ απορρίπτει ως υπερβολική τη σύγκριση μεταξύ της σημερινής περιόδου με το καλοκαίρι του 2015 (και εξηγεί και τους λόγους). Εν τούτοις, «μένει να αποδειχθεί» αν όλοι οι εταίροι μας έχουν εμπιστοσύνη, σημειώνει.
Όσον αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης (ο Χρ. Βερναρδάκης είναι συντονιστής του κυβερνητικού έργου), το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός προγραμματίζει επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ενώ σε νομοθετικό επίπεδο το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κυβερνητικού ενδιαφέροντος.
Επιπλέον: Καταγγέλλει την επονομαζόμενη “τρόικα εσωτερικού” για «λυσσαλέα αντίδραση», για παράδειγμα στο χώρο της δημόσιας Υγείας ή εκείνον της εργασίας, αντίδραση που εξηγείται από την επόμενη φράση του συνομιλητή μας: «Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους -όπως και η διαχείρισή του τα προηγούμενα χρόνια- αποτελούσε μορφή πολιτικού χρήματος για την εγχώρια διαπλοκή».
Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δημοσκοπήσεις και τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ο υπουργός Επικρατείας προβλέπει ανάκαμψη της κυβέρνησης «με ταχύτατους ρυθμούς» μάλιστα, εκτίμηση που στηρίζει στο γεγονός ότι «τώρα, με το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα να είναι σε πλήρη εξέλιξη και με το περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας που εξασφαλίζει η συμφωνία, θα ανακάμψει με ταχύτατους ρυθμούς». Και συμπληρώνει: «Όσοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις δημοσκοπήσεις νομίζω ότι μπορούν να διδαχθούν από όσα έγιναν στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες και να έχουν αυτοσυγκράτηση. Οι εκπλήξεις θα είναι καταιγιστικές».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/vernardakis-gia-simvasiouxous-epexergazomaste-idi-rithmisi-tha-xeperastei-kathe-empodio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μονομερής διαγραφή του χρέους παραμένει μια ώριμη και αναγκαία διεκδίκηση

Του Θοδωρή Βουρεκά Στους καιρούς μας το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) δεν είναι προφανώς φαινόμενο μόνο ελληνικό ή φαινόμενο του αποδυν...