Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέδριο από τον Κύκλο Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου

«Η Ελλάδα Μετά» είναι ο τίτλος του πρώτου συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει στις 12 και 13 Ιουνίου ο Κύκλος Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου και, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του, στόχος του είναι να διαμορφωθεί μια συνολική πλέον πρόταση για την Ελλάδα των επόμενων ετών.«Μετά τη δύσκολη εμπειρία της κρίσης, των μνημονίων και της δημαγωγικής ψευδαίσθησης, ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση επιχειρεί να συνθέσει τις προτάσεις που έγιναν σε είκοσι ανοικτές συζητήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις με στόχο την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα ενός ισότιμου κράτους-μέλους της Ευρωζώνης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με τον κ. Βενιζέλο να περιγράφει ως κεντρικό ζητούμενο «οι Ελληνίδες και οι Ελληνες να μπορούν να ξαναονειρευθούν και να υπάρξει ένα νέο εθνικό αφήγημα διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση του 1821».Το γεγονός δε ότι στο συνέδριο θα μετέχουν προσωπικότητες που προέρχονται όχι μόνον από το χώρο της
Κεντροαριστεράς, αλλά και αυτόν που πολλοί ονομάζουν ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό Κέντρο προσδίδει ασφαλώς και ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στο εγχείρημα.Μεταξύ πολλών άλλων στους ομιλητές του συνεδρίου θα είναι την πρώτη μέρα οι κ.κ. Ν. Αλιβιζάτος, Θαν. Διαμαντόπουλος, Γ. Πανούσης, Ξεν. Κοντιάδης, Στ. Τσακυράκης, Ν. Τέλλης, Μιράντα Ξαφά, Λίνα Παπαδοπουλου, Γ. Προκοπάκης, Γ. Παγουλάτος, Χρ. Χωμενίδης, Στρ. Φαναράς, Λευτ. Κουσουλής, και τη δεύτερη, οι κ. Γ. Καλογήρου, Κ. Καρτάλης, Γ. Βερνίκος, Θαν. Τσαυτάρης, Ανδ. Ανδρεάδης, Θεοδ. Φέσσας, Θ. Βακάλης και Τάσος Γιαννίτσης

http://www.matrix24.gr/2017/06/sinedrio-apo-ton-kiklo-ideon-tou-ev-venizelou/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!