Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να παίζει την Ελλάδα στα ζάρια ο Πρωθυπουργός

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου αναφέρθηκε, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Να σας πω κάτι και σημειώστε το. Ήταν στη δική σας εκπομπή, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η συνέντευξη που ο κ. Τσίπρας είπε για πρώτη φορά σε σας ότι “αν δεν πάρω το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα”. Θυμάμαι τον ρωτήσατε και δύο φορές και τρεις γιατί ήταν πράγματι μία σημαντική δήλωση. Προσέξτε ποιο είναι το πρόβλημα τώρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένας βασικός λόγος που σκλήρυνε η στάση των Γερμανών ήταν αυτή η δήλωση του κ. Τσίπρα. Τίποτα απ’ ότι λένε εσωτερικά δεν μένει εσωτερικά πια. Ο,τι λέμε ακούγεται έξω, κι αν είσαι ο πρωθυπουργός ακούγεται έξω πολύ δυνατά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.


Και πρόσθεσε: «Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι: “εγώ δεν θα εφαρμόσω τα μέτρα αν δεν πάρω το χρέος”, εξελήφθη από τους Γερμανούς σαν ένα είδος πρόκλησης. Και επειδή οι Γερμανοί έχουν το πάνω χέρι, γιατί έχουν τα λεφτά, έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι δηλαδή, απάντησαν στην πρόκληση του κ. Τσίπρα με μεγάλη σκλήρυνση της στάσης τους. Αυτό ακόμα κι αν ήθελε να το κάνει ο κ. Τσίπρας, ας υποθέσουμε ότι πράγματι δεν θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν πάρει το χρέος, δεν έπρεπε ποτέ να το πει ο πρωθυπουργός. Ποτέ. Γιατί λέγοντάς το έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο και το Βερολίνο απάντησε: “έτσι είσαι, πάμε τώρα να δούμε”. Δεν παίζεις την Ελλάδα στα ζάρια όταν είσαι πρωθυπουργός. Δεν το κάνεις αυτό το πράγμα».
http://www.topontiki.gr/article/224473/georgiadis-den-prepei-na-paizei-tin-ellada-sta-zaria-o-prothypoyrgos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πηγαίνουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Χρήστος Κάτσικας 40.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000...