Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να παίζει την Ελλάδα στα ζάρια ο Πρωθυπουργός

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου αναφέρθηκε, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Να σας πω κάτι και σημειώστε το. Ήταν στη δική σας εκπομπή, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η συνέντευξη που ο κ. Τσίπρας είπε για πρώτη φορά σε σας ότι “αν δεν πάρω το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα”. Θυμάμαι τον ρωτήσατε και δύο φορές και τρεις γιατί ήταν πράγματι μία σημαντική δήλωση. Προσέξτε ποιο είναι το πρόβλημα τώρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένας βασικός λόγος που σκλήρυνε η στάση των Γερμανών ήταν αυτή η δήλωση του κ. Τσίπρα. Τίποτα απ’ ότι λένε εσωτερικά δεν μένει εσωτερικά πια. Ο,τι λέμε ακούγεται έξω, κι αν είσαι ο πρωθυπουργός ακούγεται έξω πολύ δυνατά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.


Και πρόσθεσε: «Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι: “εγώ δεν θα εφαρμόσω τα μέτρα αν δεν πάρω το χρέος”, εξελήφθη από τους Γερμανούς σαν ένα είδος πρόκλησης. Και επειδή οι Γερμανοί έχουν το πάνω χέρι, γιατί έχουν τα λεφτά, έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι δηλαδή, απάντησαν στην πρόκληση του κ. Τσίπρα με μεγάλη σκλήρυνση της στάσης τους. Αυτό ακόμα κι αν ήθελε να το κάνει ο κ. Τσίπρας, ας υποθέσουμε ότι πράγματι δεν θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν πάρει το χρέος, δεν έπρεπε ποτέ να το πει ο πρωθυπουργός. Ποτέ. Γιατί λέγοντάς το έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο και το Βερολίνο απάντησε: “έτσι είσαι, πάμε τώρα να δούμε”. Δεν παίζεις την Ελλάδα στα ζάρια όταν είσαι πρωθυπουργός. Δεν το κάνεις αυτό το πράγμα».
http://www.topontiki.gr/article/224473/georgiadis-den-prepei-na-paizei-tin-ellada-sta-zaria-o-prothypoyrgos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!