Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κολοσσός των 96 δισ. δολαρίων που πήρε το Athens Ledra

Από το 2014, οπότε και απέκτησε αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Hines, με υπό διαχείριση κεφάλαια που αγγίζουν τα 96,5 δισ. δολάρια και παρουσία σε 20 χώρες, βολιδοσκοπούσε την εγχώρια real estate αγορά, αναζητώντας την κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία για την είσοδό της στο χώρο. Η ευκαιρία αυτή ήρθε τελικά χθες, με τη Hines να πλειοδοτεί και τελικά να αποκτά το ξενοδοχείο Athens Ledra, στον πέμπτο κατά σειρά πλειστηριασμό για την πώληση της μονάδας από το περασμένο καλοκαίρι, με τιμή προσφοράς κοντά στο ελάχιστο τίμημα στα 33 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες λένε πως η Hines ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος επενδυτής για τη μονάδα επί της
λεωφόρου Συγγρού, εκμεταλλευόμενη τη σημαντική πτώση του τιμήματος, αφού κατά τον πρώτο πλειστηριασμό (με επισπεύδουσα πάντα την Alpha Bank) η ελάχιστη τιμή προσφοράς άγγιζε τα 47,8 εκατ. ευρώ. Τον Απρίλιο η τιμή διαμορφώθηκε ακόμη χαμηλότερα στα 38 εκατ. ευρώ, όμως και τότε ο διαγωνισμός είχε αποβεί άγονος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αμερικανική πολυεθνική αναμένεται σύντομα να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, προχωρώντας σε πρώτη φάση σε ριζική ανακαίνιση των δωματίων και των εσωτερικών χώρων. Φορείς της αγοράς εκτιμούν πως απαιτούνται επιπλέον 10 εκατ. ευρώ, γεγονός που σε συνδυασμό με το υψηλό τίμημα, είχε αποδυναμώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τις προηγούμενες προσπάθειες πώλησης. Επιπλέον το ξενοδοχείο μετά παραμένει κλειστό πάνω από ένα χρόνο, χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού τις τελευταίες ημέρες, με τις φθορές να επιβαρύνουν το έργο της ανακαίνισης. Η εταιρεία είχε πολλές φορές επιχειρήσει την τοποθέτησή της στην εγχώρια αγορά. Στο παρελθόν, η Hines φερόταν να είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της Τεχνική Ολυμπιακή που ελέγχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Επίσης, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποσοστού 37% που διαθέτει η Pasal Development στην Trastor ΑΕΕΑΠ, ενώ είχε προσεγγίσει και τις πιστώτριες τράπεζες Alpha και Πειραιώς του ομίλου Βωβός για τη συμμετοχή στο έργο ανάπτυξης του ημιτελούς εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Το ύψος του τιμήματος εντούτοις φαινόταν πως αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα σε σύγκριση με τη χαμηλή τιμή που καθορίστηκε για το Athens Ledra. Η εταιρεία με έδρα το Houston, από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων διεθνώς, με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις και σε όλους τους τύπους ιδιοκτησίας ιδρύθηκε το 1957 και σήμερα έχει παρουσία σε 189 πόλεις. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 533 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από είκοσι εκατομμύρια τ.μ. Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου, οπότε και η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μέχρι και το Νοέμβριο του 2013 τη διαχείριση του ξενοδοχείου είχε αναλάβει ο όμιλος όμιλος της Marriott. Μετά την αποχώρησή της αμερικανικής αλυσίδας η μονάδα πέρασε στη διαχείριση της ΑΣΤΥ Α.Ε. και μετονομάστηκε σε Athens Ledra Hotel. Βασιλική .
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/325572-kai-to-nsk-sinedriazei-gia-ti-dosi-kai-ta-metra-tou-4ou-mnimoniou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!