Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ραντεβού» Ελλάδας - θεσμών στην Ουάσινγκτον για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

Επί αμερικανικού εδάφους αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Συγκεκριμένα, η πρώτη συζήτηση αναμένεται ότι θα γίνει στην Ουάσινγκτον κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 21 - 23 Απριλίου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδα «το Έθνος», τα κλιμάκια των δανειστών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα μόνο αφού οριστικοποιηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement).
Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν έως τότε, όλες οι πλευρές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συζητήσεων συντάσσουν το κείμενο της τελικής τεχνικής συμφωνίας για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και γι' αυτό που αφορά το μέλλον του ελληνικού προγράμματος. «Στόχος είναι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να είναι όλα έτοιμα. Χρειάζεται πολλή δουλειά μέχρι
τότε, αλλά είναι ένας εφικτός στόχος», δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος της ΕΕ.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι στο κείμενο της τεχνικής συμφωνίας θα περιλαμβάνονται και τα μέτρα του 1%+1% του ΑΕΠ αλλά και μία μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία θα συζητηθεί στην Ουάσιγκτον. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν μπορούν να έρθουν νωρίτερα στην Αθήνα.
Πάντως, σύμφωνα με κοινοτική πηγή, αυτό που χρειάζεται να γίνει νωρίτερα είναι η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας.
https://www.eklogika.gr/news/%C2%ABRantevo%CF%85%C2%BB-Elladas--thesmwn-sthn-Ouasingkton-gia-na-ksekinhsei-h-suzhthsh-gia-to-xreos-10-04-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!