Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθώωση του Β. Παπαγεωργόπουλου για την «Παγία» πρότεινε ο εισαγγελέας

Την αθώωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου εισηγήθηκε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας της έδρας, Βασίλης Τσιαρδάκας. Όπως σημείωσε κατά την αγόρευσή του, υπάρχουν ευθύνες για το έλλειμμα που αποκαλύφθηκε στο ταμείο μόνο σε βάρος της διαχειρίστριάς του και πρότεινε ως εκ τούτου την ενοχή της για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.
Εκτός από τον πρώην δήμαρχο, εναντίον του οποίου, σύμφωνα με τον κ. Τσιαρδάκα, «δεν προέκυψε το παραμικρό», κατά τη δίωρη αγόρευσή του ζήτησε να απαλλαγούν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Μιχάλης
Ζορπίδης, όπως επίσης 10 υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Για δύο εκ των κατηγορούμενων υπαλλήλων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι θα έπρεπε να τιμωρηθούν για πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, οι οποίες, όμως, έχουν ήδη παραγραφεί.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, επί των ημερών της επί σειρά ετών διαχειρίστριας της «Παγίας» προέκυψε το έλλειμμα και κατ' επέκταση η βλάβη για τον δήμο. «Στο τέλος, ούτε η ίδια ήξερε ποιον πλήρωνε» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «χάθηκε η μπάλα». Πάντως, σε ό,τι αφορά την κατηγορούμενη διαχειρίστρια, ο εισαγγελέας ζήτησε την αθώωσή της για τις πράξεις της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας που της καταλογίζει το κατηγορητήριο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιαρδάκα, από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε κάτι εναντίον των κατηγορούμενων πολιτικών προσώπων. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν εισηγήσεις και εκείνοι έπρεπε να εγκρίνουν» ανέφερε. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «κακή» τη διοίκηση του δήμου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της «Παγίας». Τα αδικήματα που αποδίδει το κατηγορητήριο στα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι κατά περίπτωση αυτά της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Σχολιάζοντας το κατηγορητήριο, ο εισαγγελέας τόνισε ότι το βασικό αδίκημα στην υπόθεση θα έπρεπε να ήταν η υπεξαίρεση. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.
Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη 16 άτομα, ενώ συνολική η ζημιά που προέκυψε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ
http://www.eklogika.gr/news/Athwwsh-tou-V-Papagewrgopoulou-gia-thn-%C2%ABPagia%C2%BB-proteine-o-eisaggeleas-04-04-2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!