Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεννηματά: Τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση η συμφωνία που κλείνει η κυβέρνηση

Έντονη κριτική άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τακτική που ακολουθεί όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την κατηγόρησε ότι παίζει ένα ανεύθυνο και επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της χώρας.
«Με την πλάτη στον τοίχο, αναζητά επικοινωνιακούς χειρισμούς, προσχήματα, για να εξωραΐσει μία συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου, για να εξασφαλίσει την ψήφο των βουλευτών της. Φυσικά λέμε ΟΧΙ στα νέα εξοντωτικά μέτρα, και θα τα καταψηφίσουμε όταν έρθουν στη Βουλή», υπογράμμισε η κ. Γεννημτά, ανοίγοντας την ημερίδα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Όπως τόνισε, «η συμφωνία, στην ουσία, θα αποτελεί ένα τέταρτο μνημόνιο -και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση- χωρίς παράλληλες εγγυήσεις για το δημόσιο χρέος, με υποχρέωση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια, ενω εγκλωβίζει τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα "Grexit ή διαρκής λιτότητα"».
Η Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι «η απειλή για τον πρωθυπουργό δεν βρίσκεται στα ευφάνταστα σενάρια συνομωσιών που διακινεί, αλλά στην ανικανότητα και στην τυχοδιωκτική πολιτική του. Αυτό βέβαια είναι και το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Γι' αυτό και επαναλαμβάνουμε διαρκώς, ότι όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα».
Επίσης, κατέστησε σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμμένει «απόλυτα και αταλάντευτα στην αναγκαιότητα της εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και στην εθνική συνεννόηση. Με μία βιώσιμη κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους, την αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5% σε 2% του ΑΕΠ, για ενίσχυση της ανάπτυξης και απασχόλησης και την προώθηση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος».
«Ζητάμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την αποφασιστική στήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να επιβάλλουμε εθνική γραμμή και προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο», πρόσθεσε.
Σχετικά με τις προτάσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρότεινε τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, ως ακόμη ένα εργαλείο στο μείγμα της πολιτικής διαχείρισης του κόκκινου επιχειρηματικού χρέους. Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η πώληση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών σε Εταιρείες Απόκτησης Απαιτήσεων (που είναι distress funds), αν εφαρμοστεί μαζικά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό. Ακόμη, παρατήρησε ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των «κόκκινων δανείων» είναι προβληματικό, γεμάτο αναποτελεσματικές διατάξεις και αδικαιολόγητους περιορισμούς, που απειλεί και ναρκοθετεί εξ' αρχής όλη την προοπτική.
http://www.topontiki.gr/article/215297/gennimata-tetarto-mnimonio-horis-hrimatodotisi-i-symfonia-poy-kleinei-i-kyvernisi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!