Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα 5 εκατομμύρια αγγίζουν οι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία

Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαφύγει από την εμπόλεμη Συρία όπου συγκρούονται τα τελευταία έξι χρόνια οι καθεστωτικές δυνάμεις του Άσαντ με τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) περίπου το 25% των συνολικά 21,3 εκατομμυρίων προσφύγων παγκοσμίως, προέρχονται από τη Συρία. 
Στους αριθμούς αυτούς έρχονται να προστεθούν οι 41,8 εκατομμύρια εκτοπισμένοι και οι 3,2 πολίτες που έχουν αιτηθεί άσυλο σε ξένες χώρες. Πλέον, 1 στους 113 ανθρώπους ανήκει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, με τους μισούς από αυτούς να είναι παιδιά.  Η ραγδαία αύξηση στα 65,3 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους, από τα 37,5
εκατομμύρια που ήταν πριν από μία δεκαετία είναι ενδεικτική της τροπής των κρίσεων παγκοσμίως, σημειώνει ο ΟΗΕ.
Πίσω από την Συρία, ακολουθούν το Αφγανιστάν με 2,7 εκατομμύρια πρόσφυγες και η Σομαλία με 1,1 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι εντοπίζονται στην Κολομβία (6,9 εκατ.), τη Συρία (6,6 εκατ.) και το Ιράκ (4,4 εκατ.).
Ο Λίβανος έχει δεχθεί το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων αναλογικά με τον πληθυσμό του, ενώ και η Τουρκία, με 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός της, ανήκει στις χώρες με τους περισσότερους πρόσφυγες. 
http://www.skai.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!