Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΜέΡΑ25: Δεν τους αναγνωρίζουμε πλέον κανένα ελαφρυντικό

«Δεν τους αναγνωρίζουμε όμως πλέον κανένα ελαφρυντικό». 

Με τη φράση αυτή το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί την κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και υπενθυμίζει πως «όταν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ζητούσε από πέρυσι τον Μάρτιο να δημιουργηθεί ένα δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ, η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα και ο πρωθυπουργός δεν προσήλθε καν να απαντήσει στο ερώτημα του Γιάνη Βαρουφάκη για την προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα».

Τότε, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ο Γραμματέας ΜέΡΑ25 είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για ηθική αυτουργία σε αυτό το έγκλημα». Προσθέτει ότι τώρα «ένα

χρόνο μετά, χωρίς η κυβέρνηση να έχει ενισχύσει το ΕΣΥ, χωρίς να έχει επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, χωρίς μέτρα στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τον τουρισμό, έχουμε την απόλυτη ομολογία ενός προαναγγελθέντος από τότε εγκλήματος, από την κυβέρνηση. Δεν τους αναγνωρίζουμε όμως πλέον κανένα ελαφρυντικό».

Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «το δημόσιο δίκτυο για τα μαζικά τεστ έπρεπε να έχει στηθεί ένα χρόνο τώρα κύριε Μητσοτάκη, ώστε να υπάρχει πρόληψη και ιχνηλάτηση, αντί για κατασταλτικά γενικά περιοριστικά μέτρα καραντίνας που στραγγαλίζουν την οικονομία και δεν παράγουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα». Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 επισημαίνεται ότι «ο κ. Κικίλιας που κρύφτηκε σήμερα μαζί με τον κ. Μητσοτάκη και σύσσωμη η Κυβέρνηση τους, φέρουν ακέραιη την εγκληματική ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση. Έστω όμως και τώρα, όσο αργά κι αν θυμηθήκατε τα τεστ, κάντε τα! Παράλληλα όμως πρέπει και να επιτάξετε άμεσα τις ιδιωτικές κλινικές τουλάχιστον στην Αττική και να προβείτε σε γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και της οικονομίας».

http://www.matrix24.gr/2021/03/mera25-den-tous-anagnorizoume-pleon-kanena-elafrintiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...