Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τα εμβόλια μειώνουν και τη μετάδοση του κορονοϊού

 Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενημέρωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter ότι αποδείχτηκε πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού περιορίζουν και τη μετάδοση του κορονοϊού, εκτός από τη νόσηση και την θνησιμότητα.

Ειδικότερα, ο EMA αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter: "Τα πρώτα δεδομένα από έρευνες ανά τον κόσμο, δείχνουν ότι τα εμβόλια όχι μόνο μειώνουν τη νόσηση και τη θνησιμότητα από κορονοϊό αλλά και τη μετάδοση του ιού. Απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί αυτό".


Αργότερα, σε νέο tweet ο ΕΜΑ σημειώνει: "Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά απέναντι στον κορονοϊό με ένα καλό προφίλ ασφάλειας σύμφωνα με μεγάλες κλινικές δοκιμές".

Μπρετόν: Η Ευρώπη θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων

Η Ευρώπη αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς 52 εργοστάσια σε όλη την ήπειρο θα συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, δήλωσε σήμερα στην Ισπανία ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Ο Μπρετόν δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη αναμένεται να έχει εμβολιάσει το καλοκαίρι, πιθανόν γύρω στα μέσα Ιουλίου, αρκετούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα επίπεδο "συλλογικής ανοσίας".

Μέχρι το τέλος της χρονιάς η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει την ικανόηττα να παράγει από δύο έως τρία δισεκατομμύρια δόσεις, δήλωσε ο επίτροπος από το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη της φαρμακευτικής εταιρείας Reig Jofre, η οποία θα παράγει το εμβόλιο της Johnson & Johnson εναντίον του κορονοϊού κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο.

https://www.msn.com/el-gr/money/economy/%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%ac%ce%ba%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%ce%bf%cf%8d/ar-BB1f068a?ocid=mailsignout&li=BBqxHCu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...