Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: Αναμένεται δραματική αύξηση κρουσμάτων σήμερα

 Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο της πανδημίας κορονοϊού η οποία εμφανίζει εντεινόμενη έξαρση. Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα σήμερα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουμε το προηγούμενο ρεκόρ νέων διαγνώσεων ξεπερνώντας τις 3500, ενώ δεν αποκλείεται να προσεγγίσουν και τις 4.000.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, προσερχόμενος στην συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού θα είναι ιδιαίτερα υψηλός σήμερα. Ο κ. Αρκουμανέας εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία

τις επόμενες ημέρες. «Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες», είπε τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει ο κ. Αρκουμανέας και πριν 6 ημέρες όταν τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν στις 3465. Με δεδομένο ότι η θετικότητα πλέον ξεπερνά το 7%, αν υποθέσουμε ότι σήμερα Τρίτη όπου συνήθως καταγράφεται υψηλός αριθμός τεστ, το να έχουμε και πολλά κρούσματα είναι κάτι λογικό.

Η κατάσταση της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει πλέον ανεξέλεγκτη με το τρίτο κύμα να δείχνει πολύ πιο επιθετικό από το δεύτερο το Νοέμβριο. Το δε χειρότερο είναι ότι αυτό εκδηλώνεται έντονα στη μητρόπολη της χώρας, στην Περιφέρεια Αττικής, κάτι που έχει ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ρεκόρ κρουσμάτων κατά το δεύτερο κύμα ήταν τα 3316 στις 12/11 ενώ το ρεκόρ διασωληνώσεων αποτυπώθηκε στα στοιχεία 3 εβδομάδες μετά το ρεκόρ. Ο σημερινός συνδυασμός ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνώσεων μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αναγκών σε ΜΕΘ και των νοσηλειών ευρύτερα το επόμενο διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1707 νέα κρούσματα, τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Δευτέρας, με τα 801 στην Αττική.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 681 και εκτιμάται ότι σήμερα θα πλησιάσουν -αν δεν έχουν ήδη ξεπεράσει τους 700, με δεδομένο ότι ήδη νοσηλεύονται πάνω από 5000.

Το προηγούμενο 24ωρο διενεργήθηκαν συνολικά 14.074 και το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 12,1%.

https://www.msn.com/el-gr/news/national/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%8d%ce%be%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1/ar-BB1eSfFX?ocid=mailsignout&li=BBqxHCu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...