Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Τσίπρας: «Ξύλο το μεσημέρι, προπαγάνδα το βράδυ»

 Ευθέως στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες για τις σκηνές αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά πολιτών χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως έπραξε άλλωστε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ κατά πολίτη που έσπευσε να υπερασπιστεί οικογένεια που απειλούνταν με πρόστιμο στο πλαίσιο ελέγχων για τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 προκάλεσε σοκ και οργισμένες αντιδράσεις από τους πολίτες της Νέας Σμύρνης. Ακολούθησε αυθόρμητη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης που

καταπνίγηκε στα χημικά. Η κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκε όταν ΜΜΕ μετέδωσαν την εκδοχή της αστυνομίας για το συμβάν ότι δηλαδή νεαροί κινήθηκαν επιθετικά κατά αστυνομικών, ενώ ήδη κυκλοφορούσαν βίντεο με τον ξυλοδαρμό νεαρού που είχαν καταγράψει πολίτες με τα κινητά τους, διαψεύδοντας τις διαρροές της ΕΛΑΣ.

Στο πολιτικό πεδίο πλέον το κλίμα οξύνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι η κυβέρνηση και η Αστυνομία του Χρυσοχοϊδη «έχουν ξεφύγει επικίνδυνα» ενώ συνδέει απόλυτα την ένταση του αυταρχισμού - που πλέον επιτείνει «το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου - με την αποτυχία στο μέτωπο του ελέγχου της πανδημίας.

Μετά από προσπάθεια ημερών εκ μέρους της κυβέρνησης να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία λόγω των αντιδράσεων για την μεταχείριση του κατάδικου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, το μπαλάκι αλλάζει στρατόπεδο με την πολιτική πίεση να στρέφεται στην κυβέρνηση. Η τελευταία χθες δια της Πελώνη ακολούθησε τη γνωστή τακτική αγνόησης των αντιδράσεων των πολιτών τους οποίους εμφανίζει να συμπαραστέκονται στην προσπάθειά της κατά της πανδημίας, και επίρριψης στον Αλέξη Τσίπρα προσπάθεια όξυνσης του κλίματος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή στρέφονται πλέον κατά πάντων, κατά των απλών οικογενειών που κάνουν μια βόλτα με τα παιδιά τους μεσημέρι Κυριακής στις πλατείες και όχι μόνο κατά αντεξουσιαστών και περιθωριακών κοινωνικών ομάδων.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες με τη δήλωσή του εστίασε σε δύο βασικά πράγματα:

-Αφενός ότι στόχος του αυταρχισμού είναι πλέον οι ίδιοι οι πολίτες για τους οποίους ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ και τις δουλειές του δεν υπάρχουν για να προστατευτούν από τον Covid, ενώ πλέον τους απαγορεύεται επ’ απειλή ξύλου και η βόλτα στις πλατείες. Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της δήλωσή του: «Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα. Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής. Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς.

Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό. Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων».

-Αφετέρου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας χρησιμοποιεί την καταστολή και τα μεγάλα ΜΜΕ για να κρύψει την πραγματικότητα: «Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του στη χθεσινοβραδινή του δήλωση. Επιτέθηκε μάλιστα προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκαλώντας τον ενορχηστρωτή της «μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει δει η χώρα εδώ και δεκαετίες».Με τη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιχείρησε να σηκώσει ακόμη περισσότερο το θέμα – δεδομένης και της αυξανόμενης κατακραυγής του κόσμου όσο περνούσε η ώρα -  μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε κεντρικά το γραφείο Τύπου και την ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη Προ-Πο Χρήστου Σπίρτζη – σημειωτέον υπό τον τελευταίο, κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Καλαματιανό, Μουζάλα, Μπαλάφα, Παππά, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου μετέβη στη ΓΑΔΑ για να δει τους προσαχθέντες πολίτες.

Οι τόνοι εκ των πραγμάτων ανεβαίνουν ενώ η έκκληση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη προς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μια νέα πρωτοβουλία σε συνέχεια αυτής του περασμένου Νοεμβρίου.

http://www.topontiki.gr/article/429759/tsipras-xylo-mesimeri-propaganda-vrady

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...