Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Εκλογές: Ο εμβολιασμός κρίνει την ημερομηνία -Σενάρια για κάλπες ακόμη & το καλοκαίρι

Η αγωνία των κυβερνητικών στελεχών αλλά και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έκδηλη και απόλυτα λογική.

Η δημιουργία αυτού που ονομάζεται «δίχτυ προστασίας» είναι απαραίτητη για να ξεφύγουμε από την πανδημία αλλά και θεμελιώδης προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της χώρας.

Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος λόγος που η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην υλοποίηση του σχεδιασμού της, για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.
Από την πορεία του θα εξαρτηθεί το κατά πόσον τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μεταφερθούν από τη γωνία στο κέντρο του τραπεζιού των συσκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες.

Όταν μιλάμε για πρόωρες εκλογές, τις οποίες τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν σχεδόν βέβαιες, αυτόματα, θα πρέπει να εξεταστεί η παρακάτω εικόνα.


Εκλογικά τμήματα, στα οποία ο κόσμος θα περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει.


Ποιο δίλλημα θα μπορέσει να δικαιολογήσει την ύπαρξη μιας τέτοιας εικόνας αν δεν το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες;

Η πορεία του εμβολιασμού, λοιπόν, είναι ο παράγοντας που θα κρίνει όχι μόνο αν θα στηθούν πρόωρες κάλπες αλλά και πόσο πρόωρα θα στηθούν
Τα σενάρια του καλοκαιριού

Στην κυβέρνηση πάντως εξετάζουν, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το σενάριο του καλοκαιριού για το οποίο είχε γράψει η aftodioikisi.gr από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αν και το σενάριο του Μαΐου φαίνεται να έχει «καεί» λόγω εμβολίων, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, εφόσον ο εμβολιασμός προχωρήσει, εκείνο του Ιουνίου, Ιουλίου.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός άνω των 60 ετών καθώς και οι ευπαθείς ομάδες. Θα έχει, έτσι, δημιουργηθεί το τείχος προστασίας που θα επιτρέψει την προσφυγή στις κάλπες τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Η επιλογή του καλοκαιριού παρουσιάζει και άλλα πλεονεκτήματα.


Οι υψηλές θερμοκρασίες περιορίζουν τον ιό.

Η μέρα διαρκεί περισσότερο, άρα θα είναι περισσότερες οι ώρες ψηφοφορίας.

Ήδη, γίνονται σκέψεις και για αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων.
Το δίλλημα και η αντιπολίτευση

Το δίλλημα των εκλογών είναι πασιφανέστατο.

Η χώρα, από τη στιγμή που βγει από το τούνελ της πανδημίας θα βρεθεί αντιμέτωπη με το στοίχημα της επόμενης μέρας.

Με το στοίχημα της ανασυγκρότησης κοινωνίας και οικονομίας.


Η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα και νέες ανάγκες.

Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Το δίλλημα που θα θέσει ο Πρωθυπουργός είναι ποιος ηγέτης και ποια παράταξη μπορεί να εγγυηθεί αυτή την ανασυγκρότηση.

Κατά ορισμένους από τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, το δίλλημα αυτό πρέπει να τεθεί τώρα που παρά το θάμπωμα της εικόνας της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση εξακολουθεί να δείχνει ότι δεν μπορεί.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρεώσει μια ακόμα ήττα στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη Φώφη Γεννηματά είναι βέβαιο ότι θα σφραγιστεί μια περίοδος κυριαρχίας της κεντροδεξιάς και προσωπικά του ίδιου.

Το συμπέρασμα με βάση τα παραπάνω, αν δεν είχαμε περάσει στην ψηφιακή εποχή, είναι «ας έχουμε τα εκλογικά βιβλιάρια παρά πόδα»
https://www.aftodioikisi.gr/politiki/ekloges-o-emvoliasmos-krinei-tin-imerominia-senaria-gia-kalpes-akomi-amp-to-kalokairi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...