Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Όλο… χαρά η Κουντουρά στην φωτό με τον Αμβρόσιο!

Γελάει ο κόσμος με τις επιλογές ορισμένων υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια το παίζουν αριστεροί και από την άλλη για μερικές ψήφους φωτογραφίζονται με τον «εχθρό» Αμβρόσιο και μάλιστα χεράκι-χεράκι! Το ζήτημα … Αμβρόσιος, ο γνωστός μητροπολίτης Καλαβρύτων που πολλάκις έχει επιτεθεί κατά του πρωθυπουργού, διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο διχάζει αλλά έχει προκαλέσει και μεγάλη οργή στο εσωτερικό του μετά και από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον ιεράρχη ένα δικό του πρόσωπο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ηταν τόσο έντονη η δυσαρέσκεια στη Κουμουνδούρου για την επιλογή του Κουρουμπλή να

φωτογραφηθεί με τον Καλαβρύτων (υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα καταδικάστηκε για ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, ενώ, ανάμεσα στα άλλα, έχει χαρακτηρίσει «γλυκιά ελπίδα» τη Χρυσή Αυγή) που παραλίγο να βρεθεί εκτός ευρωψηφοδελτίου.

Ομως, συναντήσεις και φωτογραφικά στιγμιότυπα με τον Αμβρόσιο στον οποίο κυβερνητικά πρόσωπα προσδίδουν τον χαρακτηρισμό του «ακροδεξιού» και του «ρατσιστή» δεν έχει, όπως προκύπτει, μόνο ο κ. Κουρουμπλής αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος και συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής, Ελενα Κουντουρά.

Η ίδια είχε βρεθεί «τετ α τετ» με τον ιεράρχη, στη Μητρόπολη Καλαβρύτων, τον Ιούλιο του 2017. Μάλιστα, σε μια φωτογραφία (υπάρχει και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού) στέκεται δίπλα του και του κρατά με ένα πλατύ χαμόγελο το χέρι. Εκείνη την περίοδο ο κ. Αμβρόσιος ξεσπάθωνε εναντίον του πρωθυπουργού, φτάνοντας μετά από λίγο καιρό να τον εμφανίζει σε εξώφυλλο βιβλίου του με φωτομοντάζ… ως κεκοιμημένο επίσκοπο!




Παρόλα αυτά, εκεί στην Κουμουνδούρου χθες αντέδρασαν για την κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να αναρτήσει στα social media φωτογραφίες του με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον “O Αγιος Χαράλαμπος”, το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος», έγραψε στην ανάρτησή του, προκαλώντας την έντονη ενόχληση στο εσωτερικό του κόμματος.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουρουμπλής δέχθηκε τηλεφώνημα από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος του τα έψαλε.

«Τι πήγες κι έκανες;», φέρεται να τον ρώτησε. «Έτυχε, δεν το είχα προγραμματίσει», απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ωραία, δεν το είχες προγραμματίσει και μετά γιατί ανέβασες τις φωτογραφίες και τα έγραψες όλα αυτά;», του είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Για να λάβει την απάντηση: «Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική».

Και με τον Πάνο Σκουρλέτη να σχολιάζει: «Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος;».

Στον υποψήφιο ευρωβουλευτή καταλογίζεται ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων, καταστρέφοντας το αφήγημα του πρωθυπουργού για μέτωπο εναντίον των ακροδεξιών. Πάντως, λίγο μετά την επίπληξη που δέχτηκε ο ίδιος, αναγκάστηκε να κατεβάσει τις επίμαχες αναρτήσεις.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ιδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο -στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο», απάντησε χθες το απόγευμα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και πρόσθεσε: «Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Ομως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...