Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Αυτοί είναι οι Ελληνες στη λίστα του Forbes για το 2019

Οι Έλληνες που έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα του Forbes για το 2019 και έχουν αθροιστικά συνολική περιουσία στα 9,3 δισ. δολάρια είναι οι Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Βαρδής Βαρδινογιάννης.
Στη θέση 804 της λίστας βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια
Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου και κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Θεωρείται ότι είναι η
μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ, σημειώνει το Forbes, ενώ περιλαμβάνει και τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Yo, Picasso». Από τη στιγμή που απέκτησε τη συλλογή, ο Φίλιππος Νιάρχος πρόσθεσε σε αυτή κι άλλα έργα, μεταξύ άλλων του Άντι Γουόρχολ και του Μαουρίτσιο Κατελάν.
Ο Σπύρος Λάτσης βρίσκετα στη θέση 838, με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας της λίστας. Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003. Η οικογένεια ασχολείται ακόμη με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσει και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Lamda Development και στην EFG International, σημειώνει το Forbes.
Με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια και στην 1.116 θέση στην λίστα βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, ενώ έγινε δισεκατομμυριούχος όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο.
O Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι στη θέση 1.349 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια. Είναι συνιδρυτής της Motor Oil, ενώ η οικογένεια έχει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις στη ναυτιλία και τον τραπεζικό τομέα.
Στη λίστα βρίσκεται επίσης και η ελληνοκυπριακή οικογένεια Χατζηιωάννου. Ο σερ Στέλιος βρίσκεται στην 1.717η θέση με περιουσία 1,3 δισ. δολ. (πέρυσι ήταν στη θέση 1.477), η αδελφή του, Κλέλια, στη θέση 1.818 με περιουσία 1,2 δισ. και ο αδελφός τους, Πόλυς Χατζηιωάννου, στην 1.941η θέση με 1,1 δισ. δολάρια.
Σημειώνουμε ότι στην κορυφή παραμένει ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, πρώτος των πρώτων με περιουσία 131 δισ. δολ. (αυξημένη κατά 19 δισ. συγκριτικά με πέρυσι), ακολουθούμενος από τον Μπιλ Γκέιτς (96,5 δισ. δολ.). Ακολουθούν ο Γουόρεν Μπάφετ που όμως «φτώχυνε» κατά 1,5 δισ. δολ. και αρκείται πλέον με 82,5 δισ. δολ., ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό με 76 δισ. δολ. και ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με 64 δισ. δολάρια.
http://www.matrix24.gr/2019/03/afti-ine-i-ellines-sti-lista-ton-disekatommiriouchon-tou-forbes-gia-to-2019/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...