Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

ΔΕΗ: Προχωρεί η κατάσχεση εναντίον της Χαλυβουργικής για χρέη 30,4 εκατ. ευρώ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτημα της Χαλυβουργικής να μπλοκαριστεί η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τραπεζών, την οποία είχε ζητήσει η ΔΕΗ μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να καταβάλλει οφειλές ύψους 30,4 εκατ. ευρώ.
Η σύγκρουση μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και παρά την προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, συμφωνία δεν επιτεύχθηκε. Κατόπιν αυτών η ΔΕΗ προχώρησε σε άρση της εκπροσώπησης και διακοπή της ηλεκτροδότησης της βιομηχανίας. Η διαμάχη κορυφώθηκε
τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η εταιρεία προχώρησε σε αίτηση έκδοσης διαταγής πληρωμής για το συνολικό ποσό της οφειλής δηλαδή για 30,4 εκ. ευρώ.
Η διαταγή πληρωμής εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα από το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, ωστόσο η Χαλυβουργική δεν προχώρησε στην εξόφληση της οφειλής. Η ασυνέπεια της βιομηχανίας, οδήγησε τη ΔΕΗ στην λήψη μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας των τραπεζών, δυνάμει της διαταγής πληρωμής.
Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, η Χαλυβουργική αιτήθηκε αναστολή, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης της ΔΕΗ, μέχρι την έκδοση της απόφασης.
Το αίτημα ωστόσο συζητήθηκε χθες και σήμερα εκδόθηκε η απόφαση με την οποία το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απέρριψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πελατειακό κράτος» και όχι μόνο, ‘είδε’ στον πρώτο χρόνο ΝΔ το ΚΙΝΑΛ

Τον δικό του ‘απολογισμό’ για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα...