Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μητσοτάκης: Στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό

Στις Ευρωεκλογές « οι πολίτες της Ελλάδας, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό», τόνισε πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες «θα ψηφίσουν για μία νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες». Όπως επισήμανε, η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη σημαντική μάχη.  Όπως είπε, μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην ΕΕ αυτά που πραγματικά της αξίζουν. «Γι' αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν, που αναστέλλει τη συμμετοχή του στο ΕΛΚ, σημειώνοντας ότι η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του ΕΛΚ που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του κ. Όρμπαν.

«Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθες και επίσημα από το ΕΛΚ. Το ΕΛΚ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Γι' αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.protothema.gr/politics/article/875234/mitsotakis-stis-euroekloges-oi-polites-tha-afisoun-piso-tous-to-psema-kai-ton-laikismo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...