Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Άκρως επικίνδυνο

Φίλες και φίλοι, 

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Μια τεράστια, διεθνής μελέτη μόλις αποκάλυψε ότι τα έντομα οδεύουν προς την εξαφάνιση, προκαλώντας την κατάρρευση της ζωής στη Γη -- ακόμη και του ανθρώπου!   

Το γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας ότι η μοίρα μας κρέμεται απ’ τον πλανήτη. Είναι στο DNA μας. ΕΙΜΑΣΤΕ η φύση. Και, για να τη σώσουμε, πρέπει να γίνουμε η φωνή της!
 

Επιστήμονες προτείνουν ένα πανέμορφο όραμα για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας και της φύσης: να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 50% του πλανήτη. Κι αυτή τη στιγμή ΟΗΕ, Γερμανία, Γαλλία, Καναδάς και άλλες χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να στηρίξουν αυτή την ιδέα, στην επικείμενη παγκόσμια διάσκεψη για τη φύση. Πρέπει να τους πάρουμε με το μέρος μας!  

Βοήθησε να τους ζητήσουμε να στηρίξουν το σχέδιο προστασίας του 50% της Γης
 και να τους παραδώσουμε δημοσκοπήσεις, επιστημονικές μελέτες και μηνύματα από αβαζίτες και αβαζίτισσες, για να τους εμπνεύσουμε το όραμα που τόσο έχει ανάγκη ο πλανήτης όσο κι εμείς! Υπόγραψε τώρα -- οι συναντήσεις που μπορούν να σώσουν τη ζωή στη Γη ξεκινούν σε λίγες μέρες!
 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 

Η προστασία του μισού πλανήτη μπορεί να ακούγεται εξωφρενικά φιλόδοξο σχέδιο, αλλά είναι εφικτό.Σχεδόν το 20% ήδη προστατεύεται. Μάλιστα κάποιες χώρες σκέφτονται να αυξήσουν σημαντικά αυτό το ποσοστό, πριν την κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για την εξαφάνιση των ειδών.   

Στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα είδαμε ότι για να νικήσουμε χρειαζόμαστε τη στήριξη επιφανών συμμάχων. Κι οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν, όταν κληθούν να πάρουν θέση.   

Ο πλέον κορυφαίος διπλωμάτης στον κόσμο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ήδη ζητάει να ληφθούν επείγοντα μέτρα προστασίας του 50%. 
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο. Η Γαλλία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη G7, όπου το θέμα θα συζητηθεί από ισχυρά κράτη. Κι ο Καναδάς θέλει να κάνει την προστασία της φύσης προτεραιότητα για το επόμενο έτος.
   

Ας συσπειρωθούμε τώρα για να ζητήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις να στηρίξουν το σχέδιο  -- και στη συνέχεια να παραδώσουμε το ψήφισμα μαζί με μηνύματα απ’ όλο τον κόσμο, επιστημονικές μελέτες και δημοσκοπήσεις, ώστενα εμπνεύσουμε μια γενιά ηγετών για να υπερασπιστούμε τη ζωή στη Γη, πριν χαθεί για πάντα.
 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 
To Avaaz έχει δώσει μεγάλες μάχες για το περιβάλλον. Αλλά αυτή τη φορά καλούμαστε να πάμε πιο βαθιά. Όχι απλά να υπερασπιστούμε τη φύση, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε η φύση και να νιώσουμε στο πετσί μας ότι είμαστε ένα κομμάτι αυτού του ζωντανού πλανήτη που είναι το μοναδικό μας σπίτι.   

Με ελπίδα κι αγάπη, 
Bert, Alice, Iain, Rewan, Laura, Ana Sofia, Morgan κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...