Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Δραγασάκης για τη ρύθμιση της πρώτης κατοικίας: Ήταν δύσκολο θέμα και έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία εισάγει πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και για τα επιχειρηματικά δάνεια τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε παρέμβασή του στην συζήτηση της σχετικής τροπολογίας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πάντως, ότι "το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι ένα δύσκολο θέμα και έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί". Ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ακόμη "ότι η κυβέρνηση εκπροσώπησε τους δανειολήπτες στη διαπραγμάτευση και ότι αν λειτουργούσε ως εκπρόσωπος των τραπεζών, το θέμα θα είχε κλείσει εδώ και καιρό".

Παραδέχθηκε πάντως ότι ακόμα και χωρίς μνημόνια υπάρχει εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. «Μας ενδιαφέρει η κατάσταση των τραπεζών. Έχουμε καταβάλει δισεκατομμύρια για να μην καταρρεύσουν», τόνισε.

Η Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση σήμερα (στις 5 το απόγευμα) στην οποία θα κληθούν φορείς ειδικά για την τροπολογία σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

http://www.enikonomia.gr/economy/211149,dragasakis-gia-ti-rythmisi-tis-protis-katoikias-itan-dyskolo-them.html

Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute
Ο Γ. Δραγασάκης επεσήμανε τις τρεις αρχές της ρύθμισης λέγοντας ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας και των δανειοληπτών φέρνουμε μια τροπολογία που την καθιστά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με όσα ίσχυαν».
1) «Μπαίνουν τα δάνεια των εμπόρων που είχαν εγγύηση πρώτη κατοικία. Αυτό είναι το καινούργιο στοιχείο και είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που το κάνουμε».

2) «Υπάρχει δημοσιονομική συνεισφορά στα δάνεια των φτωχών νοικοκυριών».

3) «Στόχος είναι να υπάρχει μικρότερες δόσεις ώστε να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια».

Σε ερώτηση για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι το ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών ανέρχεται σε 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανασφάλεια στον ΕΟΔΥ: Φόβοι για «κύμα» της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε «κόκκινο συναγερμό» φαίνεται ότι τίθεται ο ΕΟΔΥ καθώς κατά τα φαινόμενα, και μάλιστα ίσως και νωρίτερα από το αναμενόμενο, το δεύτερο κύμ...