Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

«Eκβιασμούς, απειλές και εξαγορά ψήφων» στη Βουλή της ΠΓΔΜ καταγγέλλει η Ρωσία

Για «εκβιασμούς, απειλές και εξαγορά ψήφων» στην ψηφοφορία του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ για τις συνταγματικές αλλαγές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας ειρωνικά ότι «όλα οργανώθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της “σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας”».

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τρεις από τους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν τις συνταγματικές αλλαγές «όλως τυχαίως» την ίδια μέρα αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ κρατούνταν, σε δύο από αυτούς που είχαν προσαχθεί στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα δόθηκε υπόσχεση για την ελευθερία τους, ενώ στους υπόλοιπους «με αντάλλαγμα μία “σωστή ψήφο” έγιναν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις».

«Οι βουλευτές κλειδώθηκαν σε γραφεία, τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν, προφανώς σύμφωνα με το πνεύμα των ευρωπαϊκών δημοκρατικών πρακτικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αμερικανός πρέσβης βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, γεγονός που δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποιος καθοδηγούσε τη διαδικασία αυτή», αναφέρει ακόμα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Μόσχα κάνει λόγο για «εξόφθαλμη παραβίαση» τόσο του νόμου, όσο και της ηθικής, και για «βρώμικη χειραγώγηση» που δεν μπορεί να εκφράζει τη θέληση των βουλευτών. «Η άποψη των δύο τρίτων των Μακεδόνων που αρνήθηκαν να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου αγνοήθηκαν πλήρως», υποστηρίζει.

Καταλήγοντας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει: «Η επίλυση της διαφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων θα πρέπει να στηρίζεται σε νομικά θεμέλια, στην ευρεία υποστήριξη των πολιτών, και να μη διχάζει την κοινωνία».

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία εμμένει στη στάση της να αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία. «Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της» αναφέρεται σε ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια.
https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/4113568/ekviasmoys-apeiles-kai-exagora-psifon-sti-voyli-tis-pgdm-kataggellei-i-rosia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...