Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Έρευνα για τον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς ζητά το υπουργείο Υγείας

Ενημέρωση ζήτησε σήμερα το απόγευμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τον αρμόδιο διοικητή της της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για το περιστατικό που είχε καταγγείλει νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και αφορά την χειροδικία κατά υπαλλήλου του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του με την αυτόφωρη διαδικασία.
Η Αριστοτέλους εξουσιοδότησε τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Ευστράτιο Πλωμαρίτη να καλέσει τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και να ενημερωθεί για τα διαδραματισθέντα στο νοσοκομείο για τα οποία καταγγέλλεται καθώς και να
ενημερωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα του Κιλκίς το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα. Στη συνέχεια να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χθες στη μιάμιση το μεσημέρι, υπάλληλος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με σοβαρά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από ΚΕΠΑ πήγε στο γραφείο του διοικητή και ζήτησε ραντεβού από την γραμματέα του για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή αντιμετώπισή της. Μία εβδομάδα νωρίτερα η υπάλληλος είχε επισκεφθεί τον αναπληρωτή διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας για τους ίδιους λόγους και είχε λάβει την υπόσχεσή του ότι θα παρέμβει προκειμένου να αντιμετωπιστούν.
Ενώ η υπάλληλος βρισκόταν στην γραμματεία του διοικητή προκειμένου να κλείσει ραντεβού ο διοικητής εμφανίστηκε, την έσπρωξε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της. 
Η υπάλληλος υποβασταζόμενη επισκέφθηκε τα ΤΕΠ του νοσοκομείου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου), ενώ της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 3 ημερών, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που επισυνάπτει η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της. Στη συνέχεια η υπάλληλος υπέβαλε μήνυση στον διοικητή ο οποίος συνελήφθη και κρατήθηκε πέντε ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς. 
Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα με αφορμή το περιστατικό.
https://www.efsyn.gr/arthro/ereyna-gia-ton-dioikiti-toy-nosokomeioy-kilkis-zita-ypoyrgeio-ygeias?fbclid=IwAR1ebYodb-JckRFropHg-eoveSO5UOVSpwvHIyU2rmIR3SVqV7j2WOjA138

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...