Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Κώστας Μπακογιάννης: Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την Αυτοδιοίκηση με το στάσιμο και μίζερο κράτος

«Τους επόμενους μήνες καλούμαστε να αποφασίσουμε αν το όραμα μιας χώρας για πρόοδο και ανάπτυξη θα περνά από τη γειτονιά, τον δήμο και την περιφέρεια ή θα το ακούμε να περιγράφεται και να μην υλοποιείται στις ομιλίες των εκάστοτε υπουργών» τονίζει σε άρθρο του στη «Νέα Σελίδα» ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Αναφέροντας ως μείζον ζήτημα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το άνοιγμα της συζήτησης για τη λειτουργία και τους στόχους της, θέτει το ερώτημα «θα αποκτήσουμε το θάρρος να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει
την Τοπική Αυτοδιοίκηση με το στάσιμο και μίζερο κράτος;»
Βασιζόμενος στην εμπειρία του ως δημάρχου και περιφερειάρχη, ο κ. Μπακογιάννης κάνει λόγο για «άρρωστη σχέση μεταξύ αυτοδιοίκησης και κράτους». «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το κεντρικό κράτος είναι αυτό που υποβαθμίζει και βάζει σε δεύτερη μοίρα την τύχη της πόλης, του δήμου και της περιφέρειας, άρα των πολιτών. Αυτό θα γίνει και πάλι, αν συμπέσουν οι εθνικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το ζητούμενο είναι να γίνει το πρώτο βήμα. Να συζητήσουμε ανοιχτά, να κάνουμε διάλογο για τα δομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να ενισχύσουμε έναν θεσμό με τεράστιες δυνατότητες που μέχρι σήμερα πολλοί τον βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τα κομματικά τους συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους. Πέρα και πάνω όμως από τις πολιτικές καταβολές και τις πεποιθήσεις όλων μας βρίσκονται τα προβλήματα, που δεν έχουν κομματική σημαία. Θέλουν ανθρωπιά, τεχνογνωσία και ταχύτητα. Χρειάζονται λύσεις από τους ανθρώπους που τα βλέπουν και τα ζουν, από κάτω προς τα πάνω» καταλήγει στο άρθρο του ο Κώστας Μπακογιάννης.
http://www.topontiki.gr/article/295018/kostas-mpakogiannis-na-kopsoyme-ton-omfalio-loro-poy-syndeei-tin-aytodioikisi-me

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...