Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Καρέκλα ή προσωπικότητα ;

Του Δημήτρη Νίκογλου

Όταν ο τίτλος ή η θέση που σου αποδίδεται επισκιάζει την προσωπικότητά σου και τις περισσότερες φορές μάλιστα αρνητικά, μην υπερηφανεύεσαι και μην πολύ καμαρώνεις.

Πολλές φορές να μην πω τις περισσότερες βλέπουμε τον ίδιο τον τίτλο ή την θέση που σου έχει αποδοθεί και με τον τρόπο που σου έχει αποδοθεί, να σου τσαλακώνει και να σου κουρελιάζει ότι πιο πολύτιμο έχεις οικοδομήσει στον πολιτικό σου βίο, όπως, τον σωστά δομημένο χαρακτήρα σου, και την υπόσταση της προσωπικότητά σου.
Πολλοί άνθρωποι στον βωμό της απληστίας που τους διέπει, και αποδεχόμενοι

του τίτλου ή της θέσης που δια μέσου του κόμματος τους έχει αποδοθεί, γίνονται τις περισσότερες φορές πρωτοσέλιδα στον τύπο με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια προς το πρόσωπό τους, γίνονται δηλαδή ο περίγελος με την αποδοχή και μόνο του τίτλου ή της θέσης που τους έχει αποδοθεί.

Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πολλές φορές εκτός από αυτόν που οικειοποιείται και παραλαμβάνει τον αποδοθείσα τίτλο ή την θέση, μεγάλη ευθύνη φέρει και ο εντολέας, 

αυτός δηλαδή που έχει την ευθύνη της τοποθέτησης του προσώπου στην ανάλογη θέση, 
και την ευθύνη του τίτλου που απονέμει ο ίδιος στον εκάστοτε δικαιούχο.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που οι εντολείς ως υποτακτικοί σφουγκοκωλάριοι και υποκινούμενοι από τους ιεραρχικά ανώτερους κομματικούς ολετήρες της εκάστοτε κυβέρνησης που είναι και οι έχων την ευθύνη, να προβαίνουν κατ' εντολήν του κόμματος 

σε τοποθετήσεις ημετέρων, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας για την εξυπηρέτηση και μόνον του κομματικού μηχανισμού.

Την αξιοκρατία ως λέξη πολλοί άνθρωποι και κυρίως οι πολιτικοί, την χρησιμοποιούν ως σύμβολο για τους πολιτικούς αγώνες αναρρίχησης προς την εξουσία, και αφού επιτευχθεί ο στόχος αυτών, η αξιοκρατία είναι η πρώτη λέξη που αποκτά δευτερεύουσα σημασία, είναι εκεί που συγκρούεται πλέον η αξιοκρατία με τον Τιτάνα που ονομάζεται κομματικός μηχανισμός.
- Αυτό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την υποστήριξη της θέσης που του έχει ανατεθεί είναι, η γνώση του αντικειμένου, η ευγένεια, και η ικανότητά του στο να αντεπεξέλθει στις νέες υποχρεώσεις που απαιτεί η νέα του θέση .

Τελειώνοντας να πω πως έτσι και μόνον έτσι θα αναδυθεί και πάλι η αξιοκρατία και η ισονομία στην χώρα μας, σε μια χώρα που εντέχνως τις δυο αυτές τεράστιας σημασίας λέξεις τις έχει  
πνίξει προ καιρού.

https://enarxikospolitis.blogspot.com/2018/10/blog-post_594.htmlBlogger Δημήτρης Νίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...