Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Γενοκτονία ελεφάντων

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Δεκάδες βαριά οπλισμένοι λαθροκυνηγοί εισέβαλαν σε εθνικό δρυμό του Καμερούν. Έσφαξαν πάνω από 600 πανέμορφους ελέφαντες και κομμάτιασαν τα πρόσωπά τους για τους χαυλιόδοντες. Οι λαθροθήρες έχουν αφανίσει τους μισούς απ’ τους τελευταίους ελέφαντες της Κεντρικής Αφρικής. Και κανένας δεν έχει καταφέρει να τους σταματήσει. Μέχρι τώρα! Μια ομάδα γενναίων ακτιβιστών έχει διεισδύσει σε κυκλώματα λαθροκυνηγών σε δέκα αφρικανικές χώρες και ήδη έχει οδηγήσει στη φυλακή 2.000 λαθρεμπόρους!  Η επιτυχία τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή κι έχουν

κερδίσει διεθνή βραβεία. Αλλά πολλοί χρηματοδότες φοβούνται να τους στηρίξουν, επειδή συγκρούονται μετωπικά με το οργανωμένο έγκλημα. Ίσως εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κλιμακώσουμε γρήγορα αυτή την εξαιρετική αποστολή.

Τέσσερις ελέφαντες δολοφονούνται κάθε ώρα. Η διάσωση αυτών των μεγαλόπρεπων ζώων απ’ την εξαφάνιση είναι μια μάχη ενάντια στο χρόνο. Αλλά αν όλοι και όλες στηρίξουμε τώρα, αυτή η ομάδα θα μπορέσει να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες και να κλείσει στη φυλακή ακόμη πιο πολλούς εγκληματίες -- και εμείς θα μπορέσουμε να εκτοξεύσουμε τις εκστρατείες μας για την προστασία αυτών των πανέμορφων πλασμάτων και της εύθραυστης άγριας ζωής του πλανήτη μας.

Καμία άλλη προσπάθεια δεν έχει τέτοια επιτυχία! Στήριξε τώρα:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Η Αφρική έχει βαφτεί στο αίμα. Πληρωμένοι λαθροκυνηγοί εντοπίζουν ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, ρινόκερους και άλλα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση. Ύστερα, τα αφεντικά στέλνουν ελικόπτερα και βαριά όπλα για να τα καταδιώξουν και να τα σφάξουν για το δέρμα τους ή τους χαυλιόδοντές τους. Tο παράνομο εμπόριο άγριων ζώων έχει τζίρο 16 δισ. ευρώ το χρόνο και ελέγχεται από διεθνείς μαφίες που λειτουργούν λαδώνοντας όποιον βρεθεί μπροστά τους.

Τώρα, όμως, το δίκτυο των τολμηρών Eco-Activists for Governance and Law Enforcement (EAGLE) τούς καταδιώκει σε κάθε τους βήμα: εισχωρεί κρυφά στις συμμορίες τους και, σε συνεργασία με την αστυνομία, τους πιάνει στα πράσα και κλείνει στη φυλακή τα μεγάλα αφεντικά.

Παρόλο που η πρωτοφανής επιτυχία τους έχει κερδίσει βραβεία (μεταξύ άλλων, από την Interpol και το WWF), αυτοί οι ήρωες παλεύουν ακόμη με ελάχιστους πόρους και μοναδικό κίνητρο την ειλικρινή αγάπη τους για αυτά τα ζώα. Αν όλοι και όλες μας στηρίξουμε με ένα μικρό ποσό, μπορούμε:

  • να βοηθήσουμε να εκπαιδευτούν ακόμη περισσότεροι ακτιβιστές που θα διεισδύσουν στις πιο επικίνδυνες σπείρες σε περισσότερες χώρες και θα κλείσουν τους αρχηγούς στη φυλακή,
  • να ανοίξουμε έρευνες για να συλληφθούν διεφθαρμένοι αρμόδιοι και πολιτικοί που συγκαλύπτουν αυτό το αιματηρό εμπόριο,
  • να ξεσκεπάσουμε τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις που κερδοσκοπούν απ’ την πώληση ελεφαντόδοντου και άλλων προϊόντων που προέρχονται από άγρια ζώα, και
  • να διοργανώσουμε μαζικές εκστρατείες για την προστασία του φυσικού κόσμου και της εύθραυστης ισορροπίας της ζωής.
Λίγοι από εμάς θα τολμούσαμε να βάλουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατεύσουμε τα ζώα του πλανήτη μας απ’ την ανθρώπινη βαρβαρότητα και απληστία. Τώρα όμως, μπορούμε να στηρίξουμε εκείνους κι εκείνες που το τολμούν. Ας τους προσφέρουμε γενναιόδωρα τη δύναμη του κινήματός μας! Πάτα για να στηρίξεις σήμερα:
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημά μας πάντα στήριζε και θα στηρίζει γενναίους ακτιβιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να συνεχίσουν να εκτελούν το επικίνδυνο αλλά αναγκαίο έργο τους: από ανεξάρτητους δημοσιογράφους στη Συρία, μέχρι εθελοντές κατά του Έμπολα. Στηρίζουμε τις πιο έξυπνες και αποτελεσματικές ιδέες – ιδίως όταν δεν προτίθεται κανείς άλλος να το κάνει. Γι’ αυτό ας βοηθήσουμε τώρα αυτούς τους ήρωες, για να γεμίσουν ξανά οι όμορφες σαβάνες και τα δάση της Αφρικής με άγρια ζώα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Alice, Alex, Iain, Patricia, Σπύρος, Joseph, Nataliya, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...