Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Ένας σωρός «ηθικού πλεονεκτήματος»!

Ο Κοτζιάς δήλωσε πως, στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο πριν την παραίτηση του, οΚαμμένος υποστήριξε ότι
ο Τζορζ Σόρος «χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους» (βίντεο εδώ).
Ο Καμμένος είπε μέσω twitter πως
«επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουνδήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες» (το tweet εδώ)
<
O Κοτζιάς επανήλθε μέσω «κύκλων», χθες, στο δελτίου του ANT1:
«Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε» (βίντεο από το δελτίου ANT1 εδώ)
Κάπου μέσα σε όλα αυτά ο Σπίρτζης ισχυρίστηκε στο «Θέμα 104,6» ότι
«ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα».
Να υπενθυμίσουμε τις ιδιότητες των παραπάνω κυρίων.
Ο πρώτος, ο Νίκος Κοτζιάς, μέχρι πρόσφατα ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ο δεύτερος, ο Πάνος Καμμένος, είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο τρίτος, ο Χρήστος Σπίρτζης, είναι υπουργός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Πρόκειται για υπουργούς (ο ένας πρώην) του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που μεταφέρουν ή διαψεύδουν αναφορές για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος. Έτσι, απλά, σαν να πετάνε κουβέντες σε καφενείο. Η διαφορά είναι πως στο καφενείο δεν μιλάς μέσω «κύκλων» και φυσικά δεν κυβερνάς μια χώρα.
Πραγματικά, έχουμε εντυπωσιαστεί από το επίπεδο της συζήτησης, τη… διαφάνεια των δηλώσεων και φυσικά για εκείνο το «ηθικό πλεονέκτημα» που ο πρωθυπουργός καυχιέται ότι έχει η κυβέρνηση του. Μιλάμε έναν σωρό «ηθικού πλεονεκτήματος»!
Τέλος, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τις δηλώσεις Τζανακόπουλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος) στην ΕΡΤ: «Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι κλειστές και απόρρητες. Μπορώ να πω μόνο ότι ο κ. Καμμένος σήμερα τόνισε κατηγορηματικά πως “ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι μέλος της κυβέρνησης έχει χρηματοδοτηθεί από τον Τζ. Σόρος”».
Κατά τα άλλα το γαϊτανάκι συνεχίζεται για το θέμα της δημοσιοποίησης ή όχι των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου και της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2018/10/28/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%89%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/#more-99649

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόβουν 3 στους 4 δικαιούχους από το κοινωνικό μέρισμα!

Κόβονται οι 3 στους 4 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βάζουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κρι...