Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ο προϋπολογισμός περιέχει μέτρα για το κοινωνικό κράτος, είπε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου

«Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια εγκρίνεται προϋπολογισμός που περιέχει μέτρα για το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι η έγκριση του προϋπολογισμού του 2019 από την ΕΕ πραγματοποιήθηκε πλέον εκτός του πλαισίου του μνημονίου, κάτι που σηματοδοτεί αφενός την επιστροφή «στην κανονικότητα της ευρωζώνης»
, αφετέρου το ότι «η Ελλάδα ανακτά ξανά το πολιτικό πλαίσιο και το περιθώριο για να καταγράψει το μείγμα πολιτικής που η κυβέρνηση επιθυμεί».
Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση -πρόσθεσε η υπουργός- να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση όλων των εξαγγελιών όπως η μη περικοπή των συντάξεων, οι 3.000 μόνιμες προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 για την Ειδική Αγωγή, καθώς και η καθιέρωση από 1/1/2019 της αναλογίας προσλήψεων - αποχωρήσεων 1:1, που θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η περαιτέρω συρρίκνωση του Δημοσίου και να δοθεί «νέα ποιοτική δυναμική» από τη νέα γενιά υπαλλήλων.
https://www.eklogika.gr/news/O-pro%CF%8Bpologismos-periexei-metra-gia-to-koinwniko-kratos-eipe-h-M-KSenogiannakopo%CF%85lou-22-10-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...