Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Η κρίση του 2017…δημιούργησε 179 νέους δισεκατομμυριούχους

Σε μια εποχή που η οικονομία και η ευρωστία της είναι το κύριο μέλημα των περισσότερων χωρών, υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που δείχνει ανεπηρέαστη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Συνολικά 179 νέοι δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν πέρυσι σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ σχεδόν το 1/3 κέρδισε τον πλούτο τους μέσω κάποιας μορφής καινοτομίας. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είδαν τον συλλογικό τους πλούτο να αυξάνεται κατά 19% φτάνοντας τις 6,9 δισ. λίρες, με την πλειοψηφία της ανάπτυξης να οδηγείται από την Κίνα, η οποία
«δημιουργούσε» δύο νέους δισεκατομμυριούχους κάθε εβδομάδα. Ενδεικτικό ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη συγκεκριμένη χώρα ανήλθε σε 373 από 318, με κοινό πλούτο 1,12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 39%.
Από την άλλη πλευρά, στην Αμερική, ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό, συγκεκριμένα κατά 12%, φθάνοντας σε σύνολο τα 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν 53 νέους δισεκατομμυριούχους το 2017 σε σύγκριση με 87 πριν από πέντε χρόνια.
Τέλος, όπως αναφέρεται στην έκθεση της UBS, οι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν περισσότερα χρήματα το 2017 από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στην ιστορία!
http://www.topontiki.gr/article/294885/i-krisi-toy-2017dimioyrgise-179-neoys-disekatommyrioyhoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιες εταιρείες «μπλοκάρουν» το εμβόλιο για τον κορονοϊό

του Άρη Χατζηστεφάνου Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων γ...