Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πέντε επιτροπές για τους …μισούς σύνεδρους


Τη σύσταση πέντε επιτροπών στην πορεία προς την εκλογή συνέδρων στις 4 Μαρτίου, ενόψει ιδρυτικού συνεδρίου του υπό συγκρότηση φορέα στην Κεντροαριστερά στις 16-18 Μαρτίου, αποφάσισε στην πρώτη της συνεδρίαση η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον Αντώνη Βγόντζα. Και ας πρόκειται να εκλεγούν μόλις οι μισοί εκ των συνέδρων, με τις υπόλοιπες θέσεις να καλύπτονται από ‘διορισμένους’ από τα κόμματα και τις κινήσεις ή τις τάσεις που μετέχουν στο εγχείρημα.
Ειδικότερα, στοχεύοντας στην διεξαγωγή εκλογών με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, οι μετέχοντες στην Επιτροπή (Αντώνης Βγόντζας, Νανά Βρυώνη, Γιώργος Ελενόπουλος, Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Ξενοφών Κοντιάδης, Θανάσης Λεβέντης, Θανάσης Ντέλκος, Νότης Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Σιατερλής, Νίκος Στυλιανίδης, Πέτρος Σφηκάκης,
Νίκος Φαλδαμής) αποφάσισαν τη συγκρότηση Επιτροπής Διαδικασιών, Επιτροπής Εκλογικών Κέντρων, Επιτροπής Εξωτερικού, Επιτροπής Δεοντολογίας και Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Διαδικασιών θα έχει ως άμεση προτεραιότητα τη σύνταξη της βασικής εγκυκλίου για τις εκλογές συνέδρων στις 4 Μαρτίου. Στην επιτροπή θα μετέχουν οι Νότης Παρασκευόπουλος, Νανά Βρυώνη , Αλέξανδρος Κατσαντώνης και Παναγιώτης Σιατερλής και στόχος της εγκυκλίου θα είναι η διασφάλιση των εγγυήσεων για την ύπαρξη γνήσιου και αντικειμενικού αποτελέσματος, η διευκόλυνση της προσέλευσης στις κάλπες των μελών του Κινήματος Αλλαγής και η επίλυση τυχόν διαδικαστικών λεπτομερειών.
Η Επιτροπή Εκλογικών Κέντρων θα έχει ως έργο την επιλογή των χώρων των εκλογικών κέντρων σε όλη την χώρα. Αυτή θα γίνει μετά από εισήγηση του Δικτύου Εμπιστοσύνης. Στόχος είναι η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων εκλογικών κέντρων της πρώτης φάσης στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Μέλη της επιτροπής θα είναι οι Νότης Παρασκευόπουλος, Νανά Βρυώνη, Γιώργος Γκάρης, Κώστας Πανταζής και Νίκος Φαλδαμής.
Η Επιτροπή Εξωτερικού θα έχει αντιστοίχως ως έργο την επιλογή των χώρων των εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό, με βάση την εμπειρία της διαδικασίας εκλογής αρχηγού. Επικεφαλής θα είναι ο Τάκης Αναστόπουλος.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας αναλαμβάνει να θεσπίσει τους κανόνες δεοντολογίας και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εκλογή συνέδρων, καθώς και να εποπτεύσει την τήρησή τους και να εκδικάσει τυχόν ενστάσεις επί της διαδικασίας. Μέλη της είναι οι Ξενοφών Κοντιάδης, Αλέξανδρος Κατσαντώνης και Νίκος Σφηκάκης.
Όσο για την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, έχει ως στόχο την εξέταση σε δεύτερο βαθμό των ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων των εκλογών. Μέλη της είναι οι Θανάσης Λεβέντης, Γιώργος Γκαρής, Νανά Βρυώνη και Νέλλη Παπαχελά.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι επιτροπές αυτές είναι πιθανό να στελεχωθούν περεταίρω από άλλα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ).

 http://www.matrix24.gr/2018/01/pente-epitropes-gia-tous-misous-sinedrous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...